cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 21°
31°

«Vull que tornin els derbis amb el Mallorca»

Matthias Kühn, vicepresident de l'Atlètic Balears, parla per a «DdB» sobre la seva intenció d'«internacionalitzar» el club blanc-i-blau


Fa quatre mesos revolucionà el món del futbol illenc en fer-se públic que entrava a formar part de la junta directiva de l'Atlètic Balears, com a vicepresident i mà dreta de Damià Estelrich, encapçalant un ambiciós projecte social i esportiu que pretén tornar l'històric club al lloc que li correspon. Matthias Kühn, per la seva qualitat de «gegant immobiliari» de Balears, coneix de sobres la idiosincràsia d'una societat que demana canvis a l'hora d'afrontar amb perpectives innovadores nous projectes. Citat al Poble Espanyol, aquest «mallorquí d'Hamburg» arriba impecablement vestit i mostrant una amabilitat i predisposició no presuposada. Una hora d'interessant conversació en què es parlà, sobretot, de Mallorca. I de futbol.

-Per què sou, de cop, al futbol?
-M'agrada el futbol, Mallorca i la seva gent, i sempre he volgut fer qualque cosa que em permeti tornar a l'illa part del que m'ha donat a mi. El futbol pot ser un mitjà perfecte per integrar la gent, una via de comunicació social i un espai on es poden moure molts sentiments positius.

-I per què l'Atlètic?
-Visc a Mallorca des de fa 20 anys i conec molts mallorquins de tota la vida que em parlaven del que fou l'Atlètic Balears fa temps. Vaig veure de seguida unes possibilitats increïbles per a un club que al juny passà per la crisi més important de la seva història. Vaig parlar amb el president, cregué en el meu projecte social i des d'octubre estic ficat en un dels projectes més bonics i romàntics de la meva vida.

-Voleu dir que el vostre paper al club és, únicament, social...

-Sí, i ho és molt. Precissament el que vull és recuperar la massa social que durant anys ha estat amagada, no morta, pels dolents resultats esportius. Per la meva feina que tothom conec pot ajudar institucionalment i econòmica el club i dur a terme una funció de promoció que serà el més important que aportarà Matthias Kuhn.

-Coneixeu la història de l'Atlètic?
-Sí, i és per això que un club com aquest no pot ser a categories regionals. Vull que es torni a veure un derbi Atlètic-Mallorca. Hi ha ganes, gent, esperit i un projecte a mig termini per aconseguir-ho. Però el primer de tot és ascendir.

-L'ascens sembla fàcil, sou líders...
-Malgrat comptar amb un equip jove tot el cos tècnic està desenvolupant una excel·lent feina i si Déu vol l'any que ve serem a Tercera. I a partir de la temporada que ve es veuran els primers grans canvis.

-Com la nova gespa artificial?, o alguna cosa més...

-A partir de juny, quan acabi la temporada, es plantarà la nova gespa, es reformarà l'Estadi Balear, començarem una campanya forta de màrqueting, crearem una escola de futbol, millorarem les instal·lacions del club...que es modernitzarà i creixerà, fins on? no ho sé, però les possibilitats són màximes.

-Com l'ha rebut la gent «balearica»?
-La seva resposta ha estat meravellosa i és un dels aspectes que m'ha donat ànims per continuar amb aquest projecte. L'altre dia a l'estadi un aficionat de 90 anys em va dir que en feia sis que no anava a veure el seu equip del cor. Em va saludar i donar les gràcies perquè molts veuen en mi un raig d'esperança.

-Voleu «internacionalitzar» el club?
-És clar! vivim a Mallorca, un 25% de la població és estrangera. Per què no tenir un club històric que estigui format per mallorquins, alemanys, anglesos, andalusos, argentins... el món està canviant. No importa d'on siguis, només volem al club gent que visqui i estimi Mallorca...és una qüestió d'integració, de modernitat i sobretot, d'aprofitar-se dels recursos d'un lloc que rep visitants d'arreu del món. I a tothom li agrada el futbol!!.

-Diuen que preveis construir oficines a l'Estadi Balear

-No. En uns mesos començarem a reformar l'estadi, però només per incrementar el patrimoni propi del club. Condicionarem uns locals nous per una cafeteria, una botiga de productes de l'equip, etc.

-Què prometeu a l'aficionat?
-Al futbol no es poden prometre resultats esportius perquè no deixa de ser un joc, però puc garantir feina i seriositat. I mentre senti que la gent està amb mi seré amb aquest projecte de fer gran l'Atlètic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris