algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

Di Stéfano està greu

El president d'honor del Madrid es troba ingressat a la UCI en patir un infart de miocardi

Alfredo Di Stéfano, president d'honor del Reial Madrid que està ingressat a l'Hospital de La Fe de València després de patir un infart agut de miocaridi, continua greu i haurà de ser intervingut quirúrgicament i sotmès a un «by-pass», informà ahir el centre mèdic.

Di Stéfano fou ingressat a l'hospital de Sagunt la matinada del passat dissabte, on els metges aconseguiren estabilitzar-lo i passà les hores següents a la Unitat de Cures Intensives fins que fou traslladat l'horabaixa de dissabte a l'Hospital La Fe de la ciutat de València.

Segons l'informe mèdic que es va emetre ahir, Di Stéfano es troba «ingressat al Servei de Medicina Intensiva afectat d'una síndrome coronària aguda, amb disfunció ventricular que precisa assistència circulatòria mitjançant contrapulsació intra-aòrtica».

Dissabte l'horabaixa, Alfredo Di Stéfano fou sotmès a un estudi angiogràfic que «posa de manifest lesions coronàries que exigeixen la seva correcció quirúrgica, que es realitzarà quan les condicions del malalt ho aconsellin», segons informa l'informe mèdic facilitat.

La doctora Begoña Balerdi, metgessa del Servei de Cures Intensives, explicà que «la bomba del seu cor no funciona amb la força necessària, a causa de la cardiopatia isquèmica i les lesions que té. Estarà ingressat el temps que calgui i el pronòstic és greu».

Malgrat tot, la doctora assegurà que l'exentrenador del València i Reial Madrid es troba «conscient, orientat, molt col·laborador i tranquil. Es troba bastant animat», aformà, si bé es va comunicar que tenia restringides les visites durant tot el dia d'ahir, fins i tot la dels seus familiars.

El doctor Anastasio Montero, cap de cirurgia vascular de l'hospital, assegurà que «està tan greu que ha estat necessari per aquest cor que es contrau amb dificultat la implantació d'un sistema a l'engonal que permet que les seves constants vitals es mantenguin sota mínims».

Montero explicà que «és un problema circulatori, hi ha unes artèries molt importants massa estretes. El que es farà amb eby-pass és millorar la circulació coronària». El doctor Montero explicà que el passat dissabte «no se li va poder fer una angioplàstia per posar-li un stent i dilatar les seves artèries».

El cap de cirurgia vascular de La Fe recordà que Di Stéfano és un malalt amb «molts factors de risc i la seva evolució no es pot preveure. Té gairebé 80 anys, en du molts com a diabètic i té una història prèvia de cardiopaties coronàries. Tot això són factors que poden condicionar la seva evolució a un postoperatori». La idea dels metges és esperar que la situació de Di Stéfano millori per escollir altres línies d'actuació.

Alfredo Di Stéfano es trobava a València per passar part de les festes nadalenques, ja que tres dels seus fills resideixen a la ciutat. L'actual president d'honor del Reial Madrid fou entrenador del València en tres etapes diferents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris