nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

La muntanya se suavitzarà el 2006

Cap etapa finalitzarà en els cims mítics i es redueix el quilometratge contra el crono a la Vuelta a Espanya

La 61a edició de la Vuelta ciclista a Espanya, que es disputarà del 26 d'agost el 17 de setembre, el traçat de la qual fou donat a conèixer ahir a Madrid, presenta un recorregut complicat amb cinc finals en alt, encara que cap en els seus cims mítics.

Els organitzadors de la prova continuen en la seva línia d'anar suavitzant a poc a poc la duresa de les etapes i per això, sense oblidar-se de les jornades anomenades d'alta muntanya, van dosificant la inclusió de cims mítics i emblemàtics com són els Llacs de Covadonga o l'Angliru.

La prova arrencarà el 26 d'agost a Màlaga, amb una contra rellotge per equips sobre un traçat de 7'2 quilòmetres i acabarà, com ja és tradició, a Madrid, el 17 de setembre, amb una etapa en línia.

Pel mig, etapes per a tots els gusts, amb moltes planes, algunes de mitja muntanya, cinc arribades en alt: la Covatilla, el Morredero, la Cobertoria, Calar Alto i la Pandera; mentre que en la modalitat contra rellotge només n'hi haurà dues, però amb menys quilòmetres que en la passada edició, i passarà dels 94 als 61 quilòmetres.

A priori, es tracta d'un traçat equilibrat i per això bastant nerviós, ja que el ventall de candidats al triomf final s'amplia, per allò que la muntanya és menys dura, amb finals dalt de cims «joves» inclosos fa pocs anys i algun que serà novetat com és el final a l'alt de la Cobertoria.

La primera setmana presenta etapes més dures que anys anteriors. La mescla de jornades planes amb dues d'alta muntanya -la Covatilla en el cinquè dia de cursa i dos dies després el final a l'Alt del Morredero- està destinada a fer la primera selecció de la cursa ciclista. La selecció final es farà la darrera setmana, amb l'etapa amb arribada a l'observatori astronòmic de Calar Alto.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris