nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El maltès Cilia venç amb gran autoritat a Calvià

Juan Luis Fernández va conquerir el títol autonòmic de marató

El maltès Charles Cilia es proclamà guanyador de la XXII Marató Internacional de Calvià, amb un temps de 2.32.46 hores, lluny del rècord del cubà Radames González (2.13). Cap dels participants no baixà de dues hores i mitja, el temps límit per assegurar-se un premi en metàl·lic.

Els corredors de mitja marató marcaren el ritme en la primera part de la prova. El guanyador de l'edició anterior, l'anglès David Hull era, amb Alex Studer i amb Tòfol Castanyer, qui la liderava. Només el txec Jan Blaha intentava seguir el seu ritme, mentre que Cilia anava 30 metres més enrere.

En el primer pas per davant les illes Malgrats, Tòfol Castanyer s'escapà. Després, anà augmentant l'avantatge. El solleric travessà la línia de meta amb un temps d'1.10.47, per davant de Hall (1.13.03) i de Juan Zarate, els quals superà (1.14.07) amb claredat. La primera dona va ser l'alemanya Uschi Wolf (1-30.14), que superà Melina Sagrera (1.31.29) i Rosario del Ojo (1.32.00).

Abans d'arribar a mitjan cursa, Charles Cilia es posà en primer lloc i Jan Blaha pegà car l'esforç dels primers quilòmetres. Juan Luis Rodríguez Fernández anà de menys a més i en els darrers quilòmetres superà també el corredor centreeuropeu, per entrar segon (2.34.56) i per conquerir així el títol autonòmic d'aquesta modalidat esportiva, per davant de Toni Martí (45-22), el guanyador de l'edició anterior. El txec Blaha entrà abans que l'atleta de Calvià.

La britànica Chris King (3.18.45) guanyà en la categoria de dones, en la qual no prengué part cap fondista de les Illes.

El nombre total de corredors superà els 500, però només foren un poc més d'un centenar en la marató.

De cada any la participació és de de menys categoria internacional, tot i la inscripció enguany de més de 200 britànics. La marca del guanyador, el maltès Cilia, superior a dues hores i mitja, ho diu tot. El maltès té com a millor registre 2.27.47 (Roma), un temps prou discret.

El sistema establert per als premis en metàl·lic -només els que baixen de dues hores i mitja hi tenen dret-, resultà poc efectiu per assegurar el concurs de bons maratonians. Com la TUI Marató Palma, la prova calvianera pareix una correguda popular.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris