muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Cúper: «Mai no he cobrat cap comissió»

Nega haver tengut interès personal en cap dels fitxatges realitzats

P.V./J.M.Palma.
El dia abans d'entrar en el que el tècnic del Mallorca defineix com el «mes de la recuperació» de l'equip, Héctor Cúper va valorar ahir per a Diari de Balears un inici de Campionat que no ha respost les expectatives aixecades entre tots, inclòs el propi tècnic.

«Tenia unes expectatives diferentes abans de començar la Lliga a allò que hem viscut i el cert és que potser haurem de patir una mica més del que tenia previst».

-Què ha fallat? Per què les coses no han sortit com tothom esperava?

-Clemente va dir «aquesta és la millor plantilla perquè és la que tenim». Podríem dir el mateix. Vàrem intentar dur uns jugadors, però alguns no varen voler venir, com és el cas de Karagounis, amb qui vàrem parlar però que s'estimava més jugar la Lliga de Campions.

-Sí, però parlem del que tenim. Li manca qualitat a aquesta plantilla?

-No ens podem allunyar de la realitat. I la realitat són els resultats, que no són precisament bons. Però a la plantilla no li manca qualitat. El que sí és cert és que jo no he sabut fins ara treure tot el rendiment als futbolistes i aquesta és la meva responsabilitat.

-El cert és que els nouvinguts no han suposat un augment en el rendiment global de la plantilla. No hauria estat millor fitxar dos o tres homes que marcassin diferències, abans que els onze que han arribat?

-Si només haguéssim duit dos o tres jugadors, ens mancarien efectius en la primera plantilla. Penso que ho vàrem fer de la manera correcta, perquè si crees una gran dependència respecte a un parell de futbolistes, els dies que no els tens estàs mort.

-El que passa és que en alguns casos no hi ha ni tan sols un punt intermig. Peralta gairebé no ha intervingut, per posar un exemple.

-Peralta és un bon jugador, però no ha encaixat. També li diré que a València tenia ganes de matar Aimar durant els sis primers mesos. I després ha demostrat el gran futbolista que és.

-Llavors si existeix un problema conegut d'adaptació entre els sud-americans, per què se n'han duit tants?

-En primer lloc, el mercat sud-americà en general, no només l'argentí, ofereix unes facilitats difícils de trobar en altres lligues. Però el període d'adaptació no té perquè ser molt llarg. En el cas nostre, sí ho va ser per a Ibagaza, però no per a Mena, Roa o Siviero.

-Han arribat al Mallorca des del seu retorn diferents futbolistes argentins i italians. Em puc imaginar la resposta, però ha tret vostè profit econòmic d'aquestes incorporacions?

-Estic molt content amb el que guanyo com a entrenador. Això no se li ha de passar pel cap a ningú. Se'm pot qüestionar com a entrenador, com a pare de família,... però en aquest aspecte, rotundament, no. No necessito més diners.

-I coneixent aquesta dificultat manifesta d'adaptació, es planteja encara la possibilitat de recórrer al mercat sud-americà per als fitxatges de gener?

-Sí, és possible que arribin aquests jugadors.
-En qualsevol cas, vostè ha afirmat que en aquest període cercarà jugadors joves i de projecció.

-Si tenen aquestes característiques, millor. El president em va dir que farà un esforç per fitxar homes importants en el mercat d'hivern, però han d'estar dins les nostres possibilitats. El que també tinc clar és que no en vendran sis com l'any passat, sinó que un o dos que reforcin una línia, encara que el jugador hagi de venir cedit.

-Tornant a l'actualitat, i per acabar: se sumaren set punts de nou possibles i l'equip no només no guanyà la confiança que se li suposava sinó que ha fet els dos pitjors partits. Què se pot dir ara a l'afició?

-Bé, el partit contra l'Athletic va ser especial, no jugàrem bé però mai l'hauríem d'haver perdut. Davant l'Espanyol sí és cert que no vàrem jugar bé, però l'equip es recuperarà d'aquests dos resultats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris