nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

Uns 2.500 atletes prendran part en la Marató Tui Ciutat de Palma

El 80 per cent dels participants inscrits són de nacionalitat alemanya

El proper dia 23 d'octubre Mallorca tornarà a ser capital de l'atletisme amb la realització de la II Tui Marató Internacional Ciutat de Palma, cita que conjuga esport i turisme i que comptarà amb la participació d'aproximadament 2.500 atletes.

Fins ara s'han inscrit un total de 2.405 persones, de les quals un 80 per cent són de nacionalitat alemanya i només 170 (8%) són espanyoles. La prova, el recorregut de la qual ha estat homologat per la Federació Internacional d'Atletisme, tindrà la seva sortida i arribada al passeig Guillem Sagrera de Palma i en el seu itinerari transitarà pel passeig marítim, pels principals carrers de Ciutat i el seu centre antic i per les barriades del Molinar, es Coll d'en Rabassa i Can Pastilla.

Emperò, al marge de l'interès esportiu i de promoció turística d'un esdeveniment d'aquestes dimensions, hi són les inevitables molèsties que s'ocasionaran durant la prova als ciutadans de Palma en forma de talls de carrers, desviació del trànsit o variació dels itineraris de les línies d'autobusos. Per aquest motiu, el consistori palmesà posarà en marxa una campanya d'informació als ciutadans i repartirà un total de 150.000 butlletes on s'especificaran tots els perjudicis que ocasionarà la cursa en el trànsit rodat, com també els recorreguts alternatius plantejats. A més, el dia de la marató es posarà en funcionament un dispositiu amb 220 agents de Policia Local i 173 voluntaris, coordinat des d'un centre operatiu de control ubicat a Sant Ferrán, amb la finalitat que el col·lapse no es converteixi en caos.

Per altra banda, els organitzadors de la prova han volgut que la marató no només sigui una festa per als corredors, sinó també per als ciutadans, als quals d'alguna manera es vol compensar per les molèsties, per la qual cosa s'ha previst una programació d'activitats d'animació paral·leles consistents en actuacions musicals, espectacles de dansa, jocs i cercaviles, distribuïts al llarg del recorregut.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris