nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

«Vull tornar al top-ten»

Carles Moyà veu molt difícil tornar a ser número 1, però aposta pel seu retorn entre els millors

El tennista mallorquí Carles Moyà, que jugarà la propera setmana el Torneig de Viena, ha passat aquesta setmana entrenant a l'Illa, amb el també mallorquí Rafel Nadal. Tots dos han estat perfeccionant el seu joc a la xarxa, que segons va explicar l'exnúmero 1 del món, «és necesari per afrontar amb garanties els partits en pista ràpida». El seu objectiu en aquests moments és acabar l'any el més a dalt possible a la classificació de l'ATP i aprofitar l'hivern per poder descansar, i així lluitar per tornar al top-ten la propera temporada tennística. Moyà va atendre ahir els mitjans de comunicació en el nou centre esportiu Profitness, del qual és un dels propietaris, per promocionar el centre i analitzar el seu moment esportiu.

-Com van els entrenaments amb Rafa Nadal per millorar el vostre joc a la xarxa?
-Bé, molt durs, posa molta intensitat, per entrenar és perfecte, ja que et dóna molt de ritme i és un company excepcional.

-És necessari aquest joc a la xarxa per poder guanyar torneigs en pista ràpida?
-Es pot guanyar si ets un Agassi o un Rafel Nadal o fins i tot un Hewitt, aquests jugadors guanyen sense haver de pujar a la xarxa. Però si un joc poderós des del fons de la pista el complementes amb poder pujar a la xarxa i guanyar el punt, et dóna una quantitat de punts gratis molt important i fa que no et cansis tant. En Rafel, precisament, que és el cas que jo més veig, està fent molta feina en aquest aspecte.

-Quin serà el proper torneig que jugui?
-Aniré dissabte cap a Viena i després jugaré el Màsters Sèries de Madrid, on en principi acabaré la temporada.

-Com es veu per arribar entre els deu primers al final de la cursa de campions?
-No és l'objectiu, sincerament, és quasi impossible, per no dir impossible, acabar entre els deu primers. Ara el que vull és acabar el més a dalt possible i descansar de cara a l'any que ve. Als darrers tres anys, havent jugat el Màsters i la Copa Davis, he tengut molt poc temps de descans i això el cos ho nota.

-El tornarem a veure lluitant pel top-ten la propera temporada?
-Sí, esper que sí. Aquest és l'objectiu, i jo particularment em sent amb moltes ganes, només em cal esperar que el cos aguanti perquè enguany he tengut problemes de lesions.

-Quin és el moment de la seva carrera del qual té millor record?
-Un dels moments que més em va omplir va ser quan guanyàrem la Copa Davis, mai no podré repetir jugar davant de 27.000 persones, totes doanat-me suport, cridant, tenir tot un país al darrere. I a l'àmbit més personal també guard molt bon record de quan vaig ser número 1.

-Com va sorgir la idea de crear un centre esportiu com aquest?
-Va ser idea de Kim Forteza, que és el director del centre, i com que em va semblar bona ens vàrem juntar amb Ocimax i Sa Nostra, que també són socis, i fins aquí. Ha estat un resultat molt positiu.

-No és un poc estrany que Carles Moyà creï un espai esportiu sense pistes de tennis?
-Ens vàrem haver d'adaptar a l'espai intentant oferir el millor possible als nostres futurs clients, i vàrem decidir centrar-nos en aquests serveis.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris