nubes rotas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

Torna la prova més popular i esperada pels aficionats

Més de tres-cents corredors de vint països diferents seran a Mallorca

Els millors corredors del món en les categories de màsters i cicloesportius del grup internacional competiran a Mallorca entre els dies 10 i 15 d'aquest mes amb motiu de la disputa de la VIII Setmana Internacional de Ciclisme Màsters.

Seran sis dies d'esport d'alt nivell, durant els quals es disputaran tres proves, l'XI Copa d'Europa Màsters, el IX Trofeu Internacional Màsters i la VIII Challenge Volta a Mallorca, que constarà de tres etapes.

Dilluns dia 10, tindrà lloc l'XI Copa d'Europa de Màsters, que es desenvoluparà a la Platja de Palma en un circuit d'onze quilòmetres. Els participants sortiran dividits en quatre grups, d'acord amb la seva edat. Tant en el Trofeu Internacional con en la Challenge només hi haurà dos grups: d'una banda, el format pels cicloesportius i pels màsters 30 i 40; i de l'altra, els màsters de 50 i 60 anys, els més veterans.

Dimarts dia 11, es disputarà el IX Trofeu Internacional de Màsters, amb la sortida i l'arribada a Palmanova. Els participants hauran de recórrer 43'6 quilòmetres, mentres que l'altre grup en farà 77'1, amb quatre dificultats de muntanya incloses.

Amb uns jornada de descans pel mig, dijous dia 13, començarà la VII Challenge Volta a Mallorca, que constarà de tres etapes. La primera, amb un final muntanyós, començarà i acabarà al puig de Santa Magdalena, a Inca, amb un recorregut de 101'8 km, 59'9 per als veterans. La segona etapa sortirà de Sóller i acabarà al port de la Vall. Dues cotes puntuables, el coll de Sóller i Valldemossa, enduriran un trajecte de 88'2 quilòmetres, 54'4 per a l'altre grup.

La darrera jornada, que serà dissabte dia 15, tornarà a tenir com a escenari la Platja de Palma, on s'ubicaran tant la sortida com l'arribada. El traçat previst té 98 km, 60'4 per als veterans.

A més dels guanyadors individuals de les diferents curses, l'organització concedirà un Gran Premi al corredor més regular de les tres proves que formen la competició, amb la condició d'haver-les finalitzades totes.

Ahir dimarts, tingué lloc l'acte de presentació de l'esdeveniment, en presència de representants de totes les institucions que organitzen aquesta VIII Setmana Internacional, com Antoni Palerm, director de l'àrea d'Esports de s'Institut; Andreu Canals, president de la Federació Balear de Ciclisme; Raimundo Alabern, director d'Ibatur; o Miquel Bestard, regidor d'Esports de Sóller. Tots realitzaren un parlament breu en el qual coincidiren a descatar la gran oportunitat de promoció turística que representa aquesta prova per a Mallorca, a més del suport a una disciplina tan arrelada a l'Illa com és el ciclisme.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris