nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Aragonés: «Espanya jugarà el Mundial i hi farà un bon paper»

El seleccionador afirma que no continuarà si no s'assoleix l'objectiu

El seleccionador espanyol, Luis Aragonés, manifestà a cinc dies del decisiu partit contra Bèlgica, el seu total convenciment que Espanya es classificarà per al Mundial d'Alemanya i afegí que «a més farà un bon Mundial».

«Estic convençut que Espanya anirà al Mundial i que hi farà un bon paper. Si guanyam els dos partits (Bèlgica i San Marino) pens que hi anirem com a primers de grup. El qualificatiu de fracàs no s'adiu amb el futbol. Només Ucraïna està classificada», declarà el seleccionador.

Aragonés insistí que abandonaria el càrrec en el cas que Espanya no es classificàs per a Alemanya 2006: «Si no anàssim al Mundial no romandria en el càrrec perque no hauria aconseguit l'objectiu, però pens que hi estarem i com a primers de grup».

Es declarà refractari a les crítiques. «A mi la crítica m'afecta poc. El que no m'agrada és la mentida, però encara així ho entenc. Jo sé si he fet una bona feina abans de començar el partit. Quan he vingut a la selecció m'he preparat sabent allò que era i acceptant tot allò que digui l'entorn».

«La valoració de l'entorn -continuà- moltes vegades no serveix. Un seleccionador el que pot fer és que l'equip gaudeixi d'ocasions, però després el qui les materialitza en gol i qui guanya és el jugador».

Pel que fa al nivell del futbol espanyol, el seleccionador digué que «tot està molt ajustat i avui dia és difícil guanyar per dos, tres o quatre gols. Espanya és tècnicament un de les millors seleccions d'Europa i hem volgut continuar una línia de donar importància a la pilota, jugar millor que el contrari i cercar la seva porteria».

Segons ell, «el Brasil té el millor futbol del món, des de sempre», encara que entre els grans, en la seva opinió, «també hi figuren l'Argentina, Alemanya i Holanda».

El seleccionador es veu «en l'ull de l'huracà», però assegura que el futbol no el posa nerviós. «El futbol m'estressa poc. Acostum a pensar sempre en els seus aspectes positius i aprenc de tothom. Sé que estic al centre de la polèmica per qualsevol crítica que pugui venir. Si es diuen mentides, sí que em molesta, però tampoc no en dic res».

Finalment, el seleccionador espanyol, que assegura que no cerca excuses per als mals resultats, considerà que «les dates per a la classificació no són les millors, però no hi hem de pensar per fer un Mundial digne».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris