cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

L'estrena, els debuts, el patiment... i derrota

Grande debutà a la Lliga com a president i segur que quedà convençut de la necessitat de fitxar

Començà la Lliga i el Mallorca va perdre amb una bona entrada a Son Moix. No passa res. Tranquil·litat! Confiança! La festa acaba de començar.

Debuts. Ahir fou un dia de debuts. Es va estrenar Vicenç Grande a la cadira més centrada de la llotja en partit de Lliga i ja pot confirmar que des de la ubicació més privilegiada de Son Moix es pateix una mica més que des de qualsevol altre indret. El delegat del Govern a les Illes Balears, Ramon Socias; la Conselleria de Presidència i Esports, Rosa Maria Puig; la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Dolça Mulet; el director general d'Esports, Josep Lluís Ballester; el regidor d'Esports i Joventut de l'Ajuntament de Palma, Rafel Duran... acudiren a la llotja i acompanyaren el president i els seus consellers en el gran patiment. El president del Govern de les Illes Balears Jaume Matas es va decantar, com és habitual, per presenciar el futbol des de la seva localitat. S'evità així la derrota en silenci. No hi ha res pitjor que patir en silenci, sense poder protestar, guardant els formalismes de la llotja. El Mallorca va estrenar també equipació. És diferent, amb l'anunciada publicitat de Viajes Iberia al pit i el logotip d'IB3 Televisió a la màniga. El Govern s'implica així una mica més amb aquest Mallorca dels empresaris d'aquesta terra. Continua pagant -ja ho saben- la publicitat de Mallorca, Menorca, Ibiza -així, escrit en castellà- i Formentera a la part posterior dels calçons. A més, contribueix també, poc o molt, al sosteniment econòmic del club mitjançant IB3. L'adéu de Mateu Alemany a la presidència ha estat fonamental perquè Maria Umbert acceptàs l'acord. Bé està.

La pedrera. Cúper mai no ha confiat gaire en els joves de la pedrera. Ahir, ja sigui per convenciment o per necessitat, alineà Moyà i Tuni des del principi i va fer debutar a Primera Divisió els mallorquins Rafita i Toni Muñoz, germà del futbolista manacorí del Betis Xisco. Fou el millor del partit.

Sistema. Cúper, com sempre, intentarà que l'ordre, la disciplina tàctica i la seguretat defensiva siguin els grans valors del seu equip. El club vermellenc, en atac, optarà majoritàriament pel joc directe. És per això que es fa necessària la contractació d'un davanter grossot, alt, i que vagi bé de cap.

Els nous. No varen estar gaire afortunats els nouvinguts. Fernando Navarro va fer tot el que va poder en defensa, però en atac no aportà quasi res. Potenza mostrà imprecisions diverses i cap qualitat que justifiqui la seva presència i l'absència del pobler Ivan Ramis. I Peralta? No li record cap jugada. En tot cas, la festa just ha començat. Iniciar la Lliga amb derrota no és bo, però no passa res. Tranquil·litat! Just els miserables han de posar-se nerviosos.

Reforços. Vicenç Grande parlà durant la setmana amb Héctor Cúper i el tècnic argentí, irònic, tranquil·litzà el president assegurant que el Mallorca sortiria diumenge amb onze futbolistes. I va ser divendres quan l'entrenador, en roda de premsa, afirmava que «per a aquest partit ens en sortirem». Grande, durant la setmana, navegà entre dues aigües i explicà que era possible que el Mallorca fitxàs dos futbolistes abans que expiràs el termini, però no descartà que, finalment, la plantilla es quedàs com està. Entenc que ni Grande ni Cúper no podien dir altra cosa, ja que no podien desmerèixer els homes que havien de jugar ahir.

Avui, després de la derrota davant el Deportivo, entenc que el consell d'administració està ja ben decidit a realitzar els esforços que siguin necessaris per reforçar l'equip i fitxar, com a mínim, un davanter.

Derrota. Començar amb derrota no és novedós. El Reial Mallorca, ja ho saben, no guanya en el debut de la Lliga des de la temporada 1997/98 quan superà el València (2-1). És obvi així que els amants de l'estadística tenien clar que el conjunt de Cúper començaria sense sumar un sol punt.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris