nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Vuit hores de reunió... i acord

Federació i Lliga garanteixen que dissabte començarà la competició

El secretari d'Estat per l'Esport, Jaime Lisavetzky, anuncià ahir que la Federació Espanyola de Futbol i la Lliga de Futbol Professional han arribat a un «acord base» per elaborar el nou conveni que regularà les competències d'ambdós organismes durant els pròxims quatre anys.

Després de vuit hores de reunió a la seu del Consell Superior d'Esports, Lisavetzky avançà el consens aconseguit entre ambdues parts per subscriure el nou text com a molt tard el 30 de novembre pròxim, en presència del president de la Lliga, José Luis Astiazaran, i el vicepresident de la Federació, Joan Gaspart.

Entre els acords, RFEF i LNFP pactaren que les designacions arbitrals de la primera jornada del campionat les faci el Comitè Arbitral que formen Victoriano Sánchez Arminio, president del Comitè Tècnic d'Àrbitres, i els excol·legiats Antonio Jesús López Nieto i Antonio Martín Navarrete.

Malgrat això i segons explicà Joan Gaspart, que actuà com a portaveu de la Federació, serà el mateix col·lectiu d'àrbitres el que abordi amb l'esmentat comitè, probablement dilluns, el sistema idoni de designació per al futur.

La Copa del Rei també pot patir canvis aquesta mateixa temporada, ja que s'estudiarà una modificació del format amb «l'objectiu d'optimitzar-la». Per això, i malgrat que l'assemblea de la Federació aprovà el juliol passat el sistema de competició per a la temporada 2005/2006, es convocarà la Comissió Delegada federativa per analitzar el sistema jurídic de canviar-la i s'han acordat compensacions econòmiques en el supòsit que hi hagi perjudicis per a algun club.

Per aquest motiu, el sorteig de trenta-dosens de final previst per avui s'ajornarà. Aquesta eliminatòria, en la qual ja entren tots els equips de Primera i Segona, es juga a partit únic i està fixada per al dimecres 31 d'agost. És possible que, finalment, els clubs de Primera no entrin encara en el sorteig en aquesta eliminatòria. També es retardaria la incorporació a la Copa del Rei dels equips que disputen competicions europees.

Tot i que Federació i Lliga eludiren fer públic l'increment salarial dels àrbitres, la quantitat pot situar-se en un 15 per cent. Astiazaran precisà que queden sense efecte els increments en les quantitats a pagar pels clubs per les quotes i la tramitació de llicències.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris