muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Armstrong: «No m'he dopat»

L'heptacampió del Tour dubta de la credibilitat del diari francès

Lance Armstrong, que ja és exciclista professional després d'haver-se retirat enguany, coincidint amb la seva darrera victòria en el Tour el passat juliol, reiterà ahir que no ha pres mai «drogues que poguessin millorar els resultats» i qualificà de «periodisme d'escàndol» les informacions aparegudes en L'Equipe.

Respecte de la publicació ahir del seu suposat consum d'EPO en el Tour del 1999, el nord-americà manifestà que «L'Equipe informa que el resultat de les meves anàlisis de l'any 1999 va ser positiu. Per desgràcia, la cacera de bruixes continua i l'article és un altre més del periodisme sensacionalista». A més, afegí que «el diari admet en el seu mateix article que el mètode científic en qüestió té errades i que jo no tenc cap mitjà per defensar-me'n. Ells afirmen: no hi haurà cap contraanàlisis ni persecucions reglamentàries, en el sentit estricte, perquè els drets de la defensa no es podrien respetar». En la seva pàgina web, Armstrong insisteix que «mai» no ha pres substàncies que servissin per millorar els resultats.

D'altra banda, després d'haver esclatat l'escàndol, el Laboratori de Chatenay-Malabry anuncià ahir horabaixa en un comunicat que no pot confirmar que les mostres que contenen restes d'eritropoetina del 1999 siguin del nord-americà Lance Armstrong.

En la nota difosa, el centre d'analítiques volgué precisar que ha «realitzat els treballs de recerca que implicava l'anàlisi d'EPO retrospectiva de les mostres del Tour corresponents als anys 1998 i 1999, en col·laboració amb l'Agència Mundial Antidopatge, i amb la reserva d'excloure'n la utilització en un procediment disciplinari».

Per establir el vincle entre les restes d'EPO i Armstrong, el diari L'Equipe comparà els registres de les mostres urinàries analitzades amb els inscrits en els processos verbals nominatius de l'hepatacampió del Tour. «El laboratori no té possibilitat d'assignar aquests resultats a cap esportista i, per tant, no es troba en situació de confirmar allò que ha assegurat el diari L'Equipe», conclogué l'LNDD.

Ahir, l'excampió belga Eddy Merckx, cinc vegades guanyador del Tour de França, donà un cop de mà a Armstrong, assegurant que «creu» en ell i que «entre la paraula d'un periodista i la d'Armstrong, m'estim més la de l'esportista». Així matei, assenyalà que la informació de L'Equipe és «una maniobra sensacionalista».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris