algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

L'aturada arbitral s'esvaeix de moment

El col·lectiu demana que la reunió negociadora entre la Federació i la Lliga s'avanci a avui

Els àrbitres de futbol feren desaparèixer ahir l'amenaça d'una vaga per l'inici de la Lliga, però demanaren al comitè tècnic que anunciï avui les designacions de la primera jornada i sol·licitaren al Consell Superior d'Esports que avanci també al dia d'avui la reunió per negociar el conveni entre la Federació i la Lliga de Futbol Professional, prevista per a dia 24.

En presència del seu president, Victoriano Sánchez Arminio, el col·lectiu arbitral expressà el seu desig de mantenir la seva «dependència orgànica de la Federació» per garantir la seva «independència» i «neutralitat», i la necessitat que les seves «retribucions recuperin el nivell que han perdut».

Els àrbitres adoptaren «per unanimitat» la seva postura davant la negociació del conveni que coordina les competències de la Federació i la Lliga durant una reunió celebrada en un hotel de Madrid i programada el juliol passat, segons explicaren, si l'esmentat text no estava fet abans de l'inici de la Lliga 2005/2006.

Després d'unes dues hores en una sala i sense acceptar preguntes de la premsa, el col·lectiu arbitral expressà la seva posició en un comunicat llegit pel navarrès Alberto Undiano Mallenco, en el qual assegura que s'han unit «pel bé del futbol» i en què insisteix en el seu desig que «les competicions comencin amb normalitat».

Els àrbitres demanen al CSE que «exigeixi» a la Federació i a la Lliga que avanci a avui la segona reunió per abordar el conveni, previst per al dimecres 24, i que «s'estableixi un calendari negociador intensiu fins que s'arribi a un acord perquè la competició pugui iniciar-se en les dates previstes».

RFEF i Lliga mantingueren el passat dia 18 la seva primera cita per elaborar el nou text, però ambdues parts mantingueren importants diferències econòmiques. Els col·legiats proposen que si la mediació del CSE «no és suficient», s'elabori un calendari de negociació i es determinin «les instàncies superiors a les quals es recorreria per desbloquejar la negociació».

Els àrbitres sol·liciten també al seu comitè tècnic (CTA) que «designi àrbitres per a l'inici de la competició avui dematí», ja que tenen «la necessitat urgent» de preparar-se per a la primera jornada, malgrat que deixen en mans del CTA la decisió de fer les designacions per ordinador o de manera directa.

«L'actitud negociadora de l'LFP no ens sembla lleial amb el futbol... Agrairíem que no se'ns intentàs utilitzar filtrant vagues inexistents per tapar aspectes del conveni dels quals no es vol parlar, com la negativa a aportar la subvenció de les categories inferiors o la cessió de futbolistes a la selecció espanyola», diu el comunicat dels àrbitres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris