algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

Jaume Matas vol aturar la implantació d'apostes hípiques estatals a les illes

Formularà un requeriment d'incompetència a Madrid per la creació de la lototurf

El Govern balear intentarà impedir per tots els mitjans la instauració a les illes de les noves apostes hípiques d'àmbit estatal -lototurf i quintuple plus- aprovades per l'Executiu central en el seu Reial Decret 716/2005 de 20 de juny, i que amenacen la salut de les recentment creades a Balears, lototrot i promotrot.

Els cavallistes reaccionaren en el seu dia amb indignació i preocupació davant la decisió del Consell de Ministres en considerar inacceptable que una aposta de caire estatal, que serà explotada per l'entitat pública empresarial Loterias y Apuestas del Estado es pugui jugar als bars mentre que la lototrot i la promotrot han patit restriccions alhora d'instal·lar els seus terminals.

Davant aquest panorama, el president del Govern balear, Jaume Matas, donà audiència ahir al Consolat de Mar al president de la Federació Balear de Trot, Andreu Artigues; al president de l'Associació de Propietaris i Criadors de Cavalls de Trot, Gabriel Roca; al president de l'Institut Hípic de Mallorca, Nicolau Tous; al director de l'Hipòdrom de Manacor, Pere Quetglas i al president de l'Associació de Menadors i Entrenadors, Santi Contestí, els quals li transmeteren la seva creixent inquietud pel conflicte que es pot crear a Balears amb les apostes hípiques locals per l'arribada de la lototurf i la quintuple plus i li sol·licitaren que la lototrot i la promotrot es puguin jugar també a bars i restaurants.

Així, Jaume Matas tranquil·litzà un poc els ànims i signà ahir un decret en virtut del qual es formula un requeriment d'incompetència al Govern de l'Estat, en matèria de funcionament i explotació de les apostes hípiques, en considerar que l'actuació de l'Executiu central vulnera el marc jurídic i competencial dissenyat en la Constitució espanyola i en l'Estatut balear. L'executiu de Matas considera que el fruit d'aquesta vulneració suposarà una important i injustificada minva dels propis ingressos públics balears. L'objectiu d'aquesta mesura és aturar la implantació a les illes de les apostes externes, al·legant la manca de competència de Madrid, i arribant fins al Tribunal Constitucional si fes falta. Només llavors s'estudiarà la possibilitat d'instal·lar màquines de lototrot i promotrot als bars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris