algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

Les federacions europees parlen per combatre la «marea negra»

Els atletes africans han estat els dominadors absoluts del mig fons

Els llums d'alarma s'han encès en l'atletisme europeu en el seu pas pels Mundials d'Hèlsinki, on, arrasat per la «marea negra», ha quedat reduït a una exhibició de llançadors.

Els responsables de les federancions europees han iniciat a Hèlsinki converses per cercar remeis per aturar la creixent debilidat d'Europa, bressol i principal promotor de l'atletisme, en relació amb la resta del món. En corregudes llises, els atletes europeus només han guanyat una medalla de plata, el rus Yuri Borzokovsky en 800, i una altra de bronze, en mans del portuguès Rui Silva en 1.500. L'unic or el va aconseguir Ladji Doucoure, francès de pare de Mali i mare de Senegal, però en 110 metres tanques.

Europa es veu de cada vegada més limitada als llançaments, un sector que per les seves exigències tècniques i de material especialitzat no està encara a l'abast de la «marea negra», com es defineix en el món de l'atletisme la representació africana.

De les dotze medalles que es reparteixen les quatre disciplines de llançaments, Europa només n'ha deixat escapar una, l'or del nord-americà Adam Nelson en pes. En disc, javelina i martell els podis varen ser exclusivament europeus.

Per a les potències del Vell Continent es tracta d'un trist consol que no basta per aturar la trajectòria descendent de l'atletisme en una terra que aporta a aquest esport el 80 per cent dels seus recursos mundials i que rep de cada vegada menys.

Els membres europeus del Consell Directiu de la IAAF han parlat del problema a Hèlsinki i pretenen adoptar-hi posicions comunes. Els aficionats europeus comencen a perdre interès en uns campionats que ofereixen escasses possibilitats de lluïment als seus atletes, i l'audiència és la base del finançament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris