cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Govern pretén que els esportistes viatgin en vaixell i no en avió perquè és més barat

Les restriccions econòmiques fan que l'Executiu intenti que els equips no es desplacin per aire

98162

Puig i Ballester l'encertaren en subvencionar els desplaçaments interinsulars.

La consellera de Presidència i Esports, Rosa Maria Puig, anuncià mesos enrere la decisió del Govern de les Illes Balears de pagar íntregrament (el cent per cent) el cost dels viatges interinsulars. D'aquesta manera, Puig resolia una de les més emblemàtiques reivindicacions de l'esport balear. Els clubs de futbol de Tercera Divisió, els equips de bàsquet de Primera... i qualsevol equip o esportista que s'hagués de desplaçar entre illes per disputar una competició oficial se'n veuria beneficiat des del primer de gener del 2005.

Avui, la il·lusió inicial s'ha transformat en incredulitat i sorpresa, després de comprovar que la intenció de la Conselleria de Presidència i Esports és que els esportistes facin els seus desplaçaments en vaixell. En aquest sentit, Diari de Balears ha tingut accés a un e-mail enviat per Aviba a una agència de viatges a la qual explica quines són les directrius de la Conselleria. «La Conselleria de Presidència i Esports torna a insistir que desitgen que tots els esportistes emprin el vaixell per a tots els seus desplaçaments, ja que tant Iscomar com Trasmediterránea han habilitat línies perquè els desplaçaments pugui realitzar-se el mateix dia... Per a totes les reserves que ja estan fetes en avió i es puguin anul·lar sense despeses, pregam que ho facin i s'emetin en vaixell. Aquesta informació està en poder de totes les federacions i clubs, però ells estan decidint fer-ne cas omís i demanar avió, per la qual cosa nosaltres els ho posam en coneixement...», diu l'e-mail enviat per Aviba a les seves agències.

No al vaixell
Evidentment, són molts els equips que continuen emprant l'avió, ja que consideren que si utilitzassin el vaixell no arribarien al partit en les millors condicions. A més a més, la pràctica totalitat dels equips fan totes les seves reserves just conèixer el calendari i, per tant, no hi ha possibilitat de canviar el viatge.

La falta de pressupost fa que el Govern intenti ara que els esportistes es desplacin en vaixell, que té un cost més reduït. A més a més, Diari de Balears ha pogut saber que a alguna de les agències de viatges que tramiten els bitllets se li deuen quantitats importants. En aquest sentit, la Conselleria agilita els tràmits per poder pagar tan aviat com sigui possible.

D'altra banda, la Conselleria de Presidència ha detectat que els passatges emprats no es corresponen en alguna ocasió amb les persones que figuren a les actes dels partits. És per això que la Conselleria envià el passat 31 de març una carta a la Federació Balear de Futbol en la qual se la informa de les diferències detectades entre les persones que han viatjat i les que consten a les actes.

La Federació reaccionà enviant una carta als clubs en què els feia saber que l'incompliment de la normativa pot generar la resolució del conveni que fa possible que els viatges interinsulars siguin gratuïts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris