algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Nadal arrasa al Godó

El mallorquí escombra Juan Carlos Ferrero amb un tennis sublime (6-1, 7-6 i 6-3) i es fa seu el quart torneig de la temporada

No hi ha qui l'aturi. Suma i suma. Rafel Nadal es va fer ahir seu el Godó 05, el seu quart torneig de la temporada, davant el valencià Juan Carlos Ferrero, dues vegades guanyador a Barcelona i exnúmero 1 mundial. El manacorí només patí en el segon set i s'endugué la final per un clar 6-1, 7-6 (7-4) i 6-3 en 2 hores i 55 minuts.

La victòria del manacorí a Barcelona se suma a les aconseguides enguany a Costa de Sauipe, Acapulco i Montecarlo i li ha permès situar-se setè del món. Per a Ferrero significà la seva primera final en catorze mesos, qui des del passat febrer ha passat del lloc 98 a situar-se altra vegada entre els quaranta primers.

El joc oferit per Nadal a la Ciutat Comtal ha estat per emmarcar. Si continua així és el màxim favorit per guanyar Roland Garros perquè el seu tennis és perfecte, la seva intensitat inimaginable, el seu un físic impressionat i una mentalitat a prova de bombes. No és que Ferrero jugàs malament, tot el contrari, estigué a un nivell altíssim confirmant la seva recuperació. Però és que Nadal no li va donar cap opció. «És dur aquest xicot» o «no falla cap pilota» són dues frases que se li escoltaren durant el seu partit davant Nadal.

La principal incògnita abans de la final era en l'aspecte físic del manacorí, que a Barcelona ha disputat fins al final individuals i dobles, i que arribava al torneig amb la màxima acumulació de partits.

Després d'un retard d'un quart d'hora respecte de l'hora prevista per a l'inici, ja que tots volien veure el desenllaç de la Fórmula 1 a Imola, Nadal començà còmode i situà un 2-1 per endavant. El quart joc (19 minuts) de la primera màniga fou determinant. El mallorquí gaudí de cinc avantatges i pressionà amb el seu «drive» un rival que presentava problemes quan no ficava el primer servei. Aquest primer «break» de Nadal va ser el principi del final del valencià, que tornà a perdre el servei en el setè joc.

El 6-1 en 45 minuts reflectí la superioritat del jove tennista de 18 anys. En el segon set Ferrero va fer un «break» a Nadal, suposà l'únic que ha perdut l'illenc en tot el Godó, i es col·locà amb un esperançador per a ell 3-1. Però Nadal ni s'immutà. Continuà amb la mateixa concentració i a la primera oportunitat recuperà el seu servei per forçar més tard el «tie-break», on es mostrà molt superior al seu rival (7-4). Nadal ja sabia en aquest moment que llevat d'una catàstrofe, seria el campió del Godó. El d'Ontinyent ho intentava però no trobà en cap moment com trencar la dinàmica del joc i la superioritat de Nadal. A vegades amb punts guanyadors, altres amb pilotes salvades a base de força i coratge, el mallorquí feia desesperar un impotent Ferrero.

En la tercera màniga Nadal trencà en blanc el servei de l'exnúmero 1 mundial (3-0) i fou el cop de gràcia. El manacorí només hagué de conservar el seu servei per fer-se seu el seu primer Comte de Godó.

El triomf de Rafel Nadal, que du una ratxa de 25 victòries i només dues derrotes a terra batuda, és la confirmació d'un tennista que ha fet pols les estadístiques i que està disposat a marcar una època en el tennis mundial.

Perdé en dobles
La parella formada per Rafel Nadal i Feliciano López va caure en la final de dobles (6-3 i 6-3) davant l'indi Leander Paes i el serbomontenegrí Nenad Zimonjic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris