algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Una nova llei per a l'esport balear

Rosa Maria Puig i Josep Lluís Ballester en presentaren ahir les línies bàsiques

La consellera de Presidència i Esports, Rosa Maria Puig, i el director general d'Esports, Josep Lluís Ballester, presentaren ahir les línies bàsiques de l'avantprojecte de la nova llei de l'esport, que prepara el Govern de les Illes Balears.

Ballester explicà que el text arribarà al Parlament els pròxims setembre o octubre i assegurà que l'actual avantprojecte es remetrà a totes les federacions esportives ben aviat perquè hi presentin els seus suggeriments. Així mateix, el director general d'Esports fou clar a l'hora d'assegurar que cercaran el consens tant de l'àmbit esportiu com del polític.

Antidopatge. La nova llei de l'esport crearà la comissió antidopatge i contra la violència, que amb l'actual articulat de l'avantprojecte serà integrada per representants de la Direcció General d'Esports, el Comitè Balear de Disciplina Esportiva, la Fundació Illesport, l'Escola Balear de l'Esport, les diferents federacions, clubs, representants dels esportistes, científics i juristes.

Violència. S'ha creat ja a l'espera de l'entrada en vigor de la nova llei, un Grup de Treball Antidopatge i contra la Violència a l'Esport de les Illes Balears, que ha elaborat un duodecàleg. S'hi destaca la necessitat de manifestar respecte i consideració a l'adversari, reconèixer el bon quefer de rivals i de companys, condemnar l'ús de la violència física i verbal...

Tribunal Balear. L'avantprojecte de la llei de l'esport preveu la creació del Tribunal Balear de l'Esport. Serà el substitut de l'actual Comitè Balear de Disciplina Esportiva i veurà ampliades les vigents competències. La normativa pretén que el nou organisme tingui un funcionament àgil i que les seves resolucions siguin molt més ràpides que les de l'actual Comitè de Disciplina Esportiva. El Tribunal de l'Esport, de nova formació, tindrà nou membres (tres d'ells seran nomenats per la Conselleria de Presidència i Esports, altres tres per l'Assamblea Balear de l'Esport i els tres restants pel Col·legi d'Advocats).

Assemblea. La nova llei preveu també la creació de l'Assemblea Balear de l'Esport. Es tracta d'un organisme consultor, sense poder de decisió, en el qual Josep Lluís Ballester anuncià que hi seran representades totes les federacions, juristes, persones representatives del món de l'esport... Explicà que la creació d'aquest òrgan suposarà la desaparició de la Unió de Federacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris