nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

La primera incògnita

El consell d'administració ha de decidir com més aviat millor si vol donar continuïtat a Cúper o si ha de cercar un relleu a la banqueta

El consell d'administració del Reial Mallorca ha de decidir en primer lloc si confia a Héctor Cúper el timó de la nau per retornar a Primera Divisió o si, per contra, cerca un relleu a la banqueta.

La decisió final dependrà en bona mesura de les pretensions econòmiques de Cúper. El tècnic argentí té firmat un contracte amb el Reial Mallorca que el vincula amb el club dues temporades més. Ara bé, les condicions pecuniàries, que pugen a 2,4 milions d'euros bruts per temporada, són inassumibles amb el club a Segona Divisió.

En aquest sentit, l'entrenador mateix reconegué divendres que ningú no pensava en el descens quan es rubricà el seu contracte i que aquesta circumstància podria provocar que s'assegués a parlar amb el club.

D'aquesta manera, sembla clar que l'entrenador, en el cas que l'entitat el consideri el tècnic adecuat per dirigir el projecte del retorn a Primera, hauria d'acceptar una rebaixa considerable de la seva fitxa.

En qualsevol cas, Héctor Cúper deixà la porta oberta al seu adéu en la roda de premsa posterior al duel amb el Saragossa (0-2). Aleshores, ell mateix alimentà els rumors perquè no descartà de manera explícita la dimissió.

Ahir, el preparador del Reial Mallorca no anuncià la seva voluntat de deixar el club, però és probable que ho faci en acabar aquesta temporada.

Si bé el consell d'administració no vol precipitar-se a l'hora de donar cap passa, és conscient que el tema prioritari és decidir el nom del tècnic. A més, la partida de Cúper suposaria la renovació total de l'organigrama tècnic de l'entitat, ja que es dóna per segur l'adéu de Pep Bonet. L'òrgan directiu no ha comunicat encara la seva decisió, però sembla clar que Bonet no continuarà.

Una altra qüestió, per a la qual el consell encara no s'ha reunit, és si considera Cúper el tècnic més adequat per dirigir l'equip a la categoria de plata. En aquest sentit, diferents consellers, encapçalats pel vicepresident i màxim accionista Vicenç Grande, han mostrat sempre i en tot moment el seu suport incondicional al tècnic argentí. En qualsevol cas, Grande té partidaris a l'hora de defensar que Cúper és el millor entrenador possible per al Mallorca i que seria tot un luxe la seva participació en el pròxim projecte.

Per contra, altres membres del consell manifesten que després d'un fracàs com el que suposa el descens a Segona, l'argentí no pot continuar al Mallorca la temporada pròxima. També assenyalen el seu desconeixement de la nova categoria per justificar un possible adéu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris