muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

La temporada d'Alemany

Les manifestacions del president del Mallorca des del passat juny han estat marcades per inicials il·lusions i posteriors decepcions

El president del Mallorca, Mateu Alemany, com el propi equip, ha tingut una mala temporada. Les seves declaracions públiques reflecteixen nou mesos de constants il·lusions, quimeres, somnis, crides a l'unitat i posteriors decepcions. El Mallorca d'Alemany està a set punts de la permanència.

VI-2004.Presentació de Müller. «És un jugador polivalent, que pot jugar tan de central com de pivot defensiu, i que ve d'un equip que ha estat campió de la lliga francesa els tres darrers anys. El club ha fet un esforç per contractar aquest jugador de qualitat contrastada i l'operació no ha estat senzilla».
Müller no s'acoplà i el gener abandonà el club.

07-VII-2004. Presentació de Benito Floro. «Floro era un candidat ideal des del primer moment que s'estudià el relleu de Luis Aragonés...».
Floro va ser destituit després de 9 jornades.

16-VII-2004. Deprés d'una re reunió del Consell d'Administració: «El préstec que féu en el seu dia Bartomeu Cursach ha quedat cancelat... Vull agrair a Bartomeu Cursach tot el que ha fet pel Reial Mallorca, que no és poc. Des del club sempre li agraïrem a Bartomeu Cursach la seva estimació cap aquest club... Etoo és ara més a prop del Mallorca que del Barça o el Reial Madrid».
La relació actual entre Alemany i Cursach és inexistent.

20-VII-2004. Presentació de Juan Arango. «Cursach ja havia manifestat durant la temporada la seva intenció d'abandonar el club per qüestions personals i professionals i el Consell li demanà que continuàs fins a final de temporada... Estic segur que en un futur el tindrem amb nosaltres perquè ell és un gran mallorquinista...».
Cursach partí perquè es considerava menyspreat per Alemany.

5-VIII-2004. El president parla a Anglaterra, durant la pretemporada. «Farem l'esforç necessari per tenir una plantilla competitiva... El Mallorca ha demostrat que és capaç de contractar jugadors inicialment desconeguts i que després són capaços de marcar la diferència».
És evident que l'esforç ha estat insuficient.

12-VIII-2004. «L'acord del traspàs de Samuel Etoo al Barça ha estat satisfactori per a totes les parts».
Molt especialment per al Barça.

25-IX-2004. «Als nostres aficionats m'agradaria dir-los que hem possat en marxa un projecte de consolidació definitiva de l'entitat. Econòmicament, el club contempla el futur amb una estabilitat important i això ens lleva la necessitat de traspassar cada any els nostres millors jugadors... En el nostre ordre de prioritats, convertir Son Moix en un camp de futbol ocupa un lloc preferent».
El possible descens modificaria els plantejaments inicials.

19-X-2004. Roda de premsa realitzada després d'una reunió del Consell d'Administració. «Ens hem reunit perquè entenem que després de la protesta que hi va haver en el camp per part d'una majoria dels nostres aficionats... s'ha de produir una reflexió sobre la nostra situació esportiva, que malgrat que no és alarmant, sí és preocupant... Duim set jornades i hem de fer feina per sortir d'aquesta situació, i ràpidament... Hem comprovat, i els nostres serveis de seguretat ens ho han confirmat, que hi va haver diverses persones a la graderia que repartien torcaboques de paper. A diferents tribunes hi havia persones que repartien torcaboques...El Mallorca juga amb inferioritat a causa de les pistes d'atletisme».
Ara ja és alarmant.

25-X-2004. Alemany comunica la decisió de destituir Benito Floro i nomena responsable tècnic a Tomeu Llompart. «S'ha decidit per absoluta unanimitat destituir Floro... La crispació social i els mals resultats han estat determinants...»
Floro just sumà 5 punts de 27 possibles.

27-X-2004. Roda de premsa posterior al partit de Copa entre el Rayo Vallecano i el Mallorca. «No vull crear falses expectatives ni que els nostres aficionats es facin il·lusions. Seria un somni per a tots els mallorquinistes...».
La negociació estava pràcticament tancada.

29-X-2004. Alemany parla de la possibilitat de fitxar Cúper. «Fitxar Cúper és una utopia... El Mallorca està disposat a realitzar un gran esforç econòmic per contractar-lo...».
Ja estava fet.

2-XI-2004. Presentació d'Héctor Cúper. «És una jornada important pel mallorquinisme perquè estam davant la presentació d'Héctor Cúper, el personatge més mitificat de la història del club per part dels nostres aficionats... Comença una nova etapa a la història del Mallorca... Ell passa a ser el referent esportiu del club i tindrà àmplies competències...».
Ha estat la gran decepció.

2-XII-2004. «El club presentarà un projecte de remodelació de Son Moix per eliminar la pista d'atletisme definitivament del nostre estadi i convertir-lo així en un camp de futbol... Almenys l'Ajuntament ja té assumida la necessitat de disposar d'un camp de futbol... En el pressupost d'enguany hi ha hagut un desviament important derivat del fitxatge d'Héctor Cúper i la prèvia destitució de Benito Floro, però ha estat menys problemàtic que altres anys, perquè en les temporades anteriors el Consell havia fet un esforç per reduir els costos extraordinaris i, per tant, el nivell d'ingressos era major».
El projecte de remodelació de Son Moix encara no s'ha presentat.

13-XII-2004. «Estam a un punt de la 15a posició, hem d'estar tranquils... És possible sortir del descens, perquè l'equip va cap amunt... Podem sortir del descens abans que acabi l'any».
S'equivocà.

15-XII-2004. «Està previst en el pressupost una remodelació de la ciutat esportiva Antonio Asensio...»
No s'ha produit.

30-XII-2004. «No obligam ningú a venir. No ens interessa una persona que no vengui motivada per sortir endavant i ajudar l'equip i el club... Tenim l'entrenador que tots volem i tant el Consell d'Administració com aquells que estam directament implicats farem tot el possible per donar a l'afició el que es mereix. Tot és qüestió de temps i paciència».
Falta poc temps i la paciència s'esgota.

10-I-2005. Presentació de Romeo. «Romeo ha fet una aposta difícil i li hem d'agrair que s'hagi implicat en aquest projecte... El seu currículum és impressionant, com els seus registres golejadors... Amb ell no hi haurà el temut temps d'adaptació al futbol europeu que, moltes vegades, afecta els jugadors argentins».
Encara és en vies d'adaptació.

13-I-2005. Roda de premsa feta després d'una reunió del Consell d'Administració. El Reial Mallorca s'acabava de reforçar amb Okubo, De los Santos, Romeo i Iuliano. «El Consell ha mostrat la seva satisfacció per la manera com el Mallorca ha entrat en el mercat hivernal... Pensam que la despesa que s'està fent és una inversió pel futur. Entenem que els futbolistes que han vingut eren els millors possibles dins el mercat de desembre... Les planificacions no són bones o dolentes, sinó que tenen resultats o no en tenen... S'ha de resaltar que totes les incorporacions són internacionals».
La satisfacció inicial s'ha transformat en desil·lusió.

27-I-2005. Roda de premsa de Mateu Alemany feta després de la reunió del Consell d'Administració en la qual es decidí la repartició de les accions de Cursach i que, inicialment, estava previst que fossin adquirides pels aficionats. «Aquesta operació és la mostra més gran de confiança i seguretat que la situació esportiva es redreçarà... Demostra el grau d'implicació dels membres del Consell d'Administració, que estan fent un esforç molt gran... Tots els jugadors han arribat amb el vist-i-blau d'Héctor Cúper...».
Cúper s'ha equivocat amb els reforços.

15-II-2005. «Seguiré a la presidència del Mallorca... Estic absolutament convençut que el Mallorca estarà a Primera la pròxima temporada... Aquest és el camí que cal seguir... Som amic de Vicente Grande des de fa molts anys i no existeixin diferències entre nosaltres».
Les diferències són ben reals.

31-III-2005. Roda de premsa feta després de la darrera reunió del Consell d'Administració. «El Consell d'Administració ha fet una explícita manifestació de permanèixer a l'entitat... Tots els consellers continuaran en el club».

El desembre, Miquel Dalmau anuncià que volia partir. Sembla que en la situació actual del Mallorca ha rectificat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris