nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
19°

L'elit balear rep 562.000 euros en ajudes

L'executiu autonòmic presentà el Pla Esportiu per subvencionar els esportistes federats a les Illes


El director general d'Esports, Josep Lluís Ballester, presentà ahir les ajudes de 562.000 euros que concedeix enguany la Direcció General d'Esports del Govern autonòmic, als esportistes d'elit i als centres de tecnificació. Aquest projecte s'emmarca dins el Pla Esportiu de les Illes Balears que es presentà el passat mes de novembre.

Fou aleshores quan Ballester donà a conèixer a les Federacions balears de totes les disciplines esportives la possibilitat de presentar les sol·licituts adients per poder rebre les ajudes pels seus esportistes.

Aquestes peticions foren estudiades per una Comissió Tècnica i passaren a la Comissió d'Avaluació perquè decidís quines serien les aportacions i quins esportistes reunien els requisits per ser-ne els beneficiaris. Aquests dies les federacions rebran la llista d'esportistes seleccionats i aquestes mateixes seran les encarregades d'avisar els esportistes perquè presentin la sol·licitud abans del pròxim 29 d'abril, si és que volen usar-la.

En una primera instància es presentaren un total de 335 sol·licituds de 19 federacions diferents i 126 esportistes han estat finalment seleccionats. L'import d'aquestes ajudes ascendeix als 327.000 euros i la quantificació de cadasun s'ha fet en relació al rendiment esportiu de la passada temporada. El Govern reparteix les ajudes segons uns criteris de puntuació que abarquen cinc grups de competició, com els Jocs Olímpics i mundials, el Campionat d'Europa, campionats internacionals, Campionat d'Espanya i el Campionat de Balears.

Segons Ballester, el Campionat de Balears «és important ja que és la primera passa i serveix per obrir les portes als esportistes a nivell nacional i internacional».

A més, la puntuació també va regida per la categoria de l'esportista entre Absoluta, de 18 a 22 anys, i menors de 18 anys. Així mateix, s'han identificat tres tipus d'esportistes, ja que cada un d'ells rebrà una ajuda diferent segons els punts obtinguts i tenint en compte que la puntuació mínima és de 12 punts. La puntuació s'otorga en funció del millor resultat de l'esportista en cada grup i en la categoria més alta en la qual ha participat se li assigna una puntuació.

Els esportistes que van participar a les Olimpíades d'Atenes 2004 rebran 100 euros per punt i se'n beneficiaran un total de vuit, 250 esportistes d'esports o modalitats olímpiques rebran un import de 70 euros per punt i 73 esportistes d'esports o modalitats no olímpiques rebran 30 euros per punt.

El percentatge més representatiu és el dels esportistes de disciplines olímpiques que segons Ballester «són considerats promeses i se'ls dóna el màxim suport perquè arribin en bona forma als Jocs Olímpics de Pekín 2008, ja que són els nous valors que actualment s'han de potenciar sense descuidar els que ja estan dins l'elit». L'esport que més peticions ha demanat és la vela amb un total de 66, la natació amb 64, ciclisme 37, atletisme 31 i tir olímpic 20.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris