algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'FBT farà complir la normativa d'inscripció de cavalls en curses

Vol evitar qualsevol incident amb el joc d'apostes de la lototrot

Amb motiu de la posada en marxa el mes que ve de la lototrot, la Federació Balear de Trot ha decidit «professionalitzar» totes les qüestions relatives a la inscripció de cavalls a les curses i ser estricte amb l'aplicació de la normativa establerta en els articles 23 a 45 del Codi de corregudes de cavalls de trot, amb la finalitat d'evitar que es puguin produir fraus o conflictes amb les apostes i atorgant més responsabilitats a propietaris i entrenadors.

Si fins ara per tradició a Balears les inscripcions es podien fer telefònicament o a través de terceres persones, ara només es podran fer per escrit i únicament a través del propietari o l'entrenador.

En aquest tràmit, el destinatari del qual és la societat organitzadora de les corregudes, es farà constar el nom del lloc on es disputarà la cursa; el nom del premi al qual desitja inscriure el cavall; el nom del cavall i els del seu propietari, menador i entrenador.

Les inscripcions que no compleixin aquests requisits seran declarades nul·les. Així mateix, un cavall només podrà ser declarat forfait mitjançant declaració expressa i per escrit de la persona que n'hagués formalitzat la inscripció.

Per altra banda, les baixes de cavalls o canvis de menadors inscrits no justificats seran sancionats en aplicació del reglament disciplinari.

El president de la Federació Balear de Trot, Andreu Artigues, reconegué que «la lototrot ens obliga a professionalitzar tot allò que envolta una correguda» i que l'aplicació rigorosa de la normativa establerta servirà per «evitar qualsevol tipus d'incident que pugui afectar el desenvolupament normal del joc d'apostes». A més farà responsables propietaris i entrenadors de les irregularitats que es registrin. Artigues també veu molt útil l'aplicació de la normativa per «quan arribi el moment d'unificar les programacions dels dos hipòdroms».

Per la seva banda, el president de l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca, Nicolau Tous, trobà molt encertada la mesura i recordà que «això és el que es fa a tot Europa i arreu del món».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris