muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Joan Horrach: «He de menester veure la mar»

El ciclista de l'Illes Balears afronta la nova temporada amb el Giro d'Itàlia i amb la Vuelta a Espanya com a grans objectius

Joan Horrach sap que no hi ha res millor que dedicar la vida al que més t'agrada. Ciclista professional des de l'any 2000, Horrach (27-III-1974) és conscient que la seva trajectòria sobre una bicicleta serà limitada. L'entusiasma la seva feina, encara que tampoc no oblida la duresa dels entrenaments o dels ports de muntanya. Nascut a Deià, viu ara als afores del poble -amb vistes a la mar- en un paradís del qual ha de ser ben mal de fer partir.

La temporada passada, amb la creació de l'Illes Balears, decidí abandonar el portuguès Maia i fitxar per l'equip de la terra.

-Quina valoració podeu realitzar de la vostra primera temporada a l'Illes Balears?
-No pot ser bona. Sobrevisquérem i passarem l'any, però el fet de no poder córrer el Tour, que era el principal objectiu de la temporada, em va afectar... A la Vuelta crec que va anar bastant bé. Ja ho he dit en un grapat d'ocasions, però crec que estic més satisfet jo de l'equip, que l'equip de mi.

-No va ser fàcil decidir-se a abandonar el Maia i fitxar per l'Illes Balears, l'encertàreu?
-La veritat és que em costà molt, perquè hi havia estat quatre anys i sense cap problema. La temporada passada, emperò, no els va anar bé. Estic satifet d'haver fitxat per l'Illes Balears.

-En principi, els vostres grans objectius d'aquesta campanya seran el Giro i la Vuelta.
-El meu objectiu, en principi, és quedar bé en la classificació general. Hem de ser realistes, i guanyar un Giro serà molt complicat. Després, segons la marxa de la cursa, ja veurem fins on puc arribar. Ens han dit que Unai Osa i jo serem els caps de files i intentarem quedar tan a dalt com puguem a la general. Si no és possible, ens haurem de centrar a intentar guanyar qualque etapa...

-I per a l'Illes Balears com es presenta la temporada? Com valorau la incorporació de Valverde?
-Valverde és un fora de sèrie. La gent el veu guanyar amb tanta de facilitat, que es pot pensar que és fàcil. Nosaltres sabem que no ho és... És una garantia. Quan has de fer feina per a ell tens la garantia que estarà entre els millors.

-Quins són els vostres objectius més inmediats?
-Dissabte disputaré el Trofeu Lluís Puig i dimarts comença la Volta a la Comunitat Valenciana. Més endavant, la primera gran cita serà a Euskadi i després ja ve el Giro, al qual arribaré amb pocs quilòmetres a les cames.

-Quin enfocament teniu per a les primeres competicions de l'any?
-Posar-me a punt. Saps que tanmateix no pots guanyar, perquè no estàs tan bé com la resta.

-Els mallorquins tenim fama d'enyoradissos. Com us va això de passar tants de dies fora de la «roqueta»?
-No som enyoradís. No ho he estat mai. Ja de petit no vaig tenir mai problemes per anar aquí o allà. Ara bé, és vera que com més gran et fas... Quan fa més d'una setmana que no som a casa he de menester veure la mar... Cada dia som una mica més enyoradís.

-Veis a prop el retorn definitiu, l'adéu a la bicicleta?
-Som conscient que no podré viure tota la vida de la bicicleta... A mi m'agradaria córrer enguany, dos més i ja ho veurem... Ho veig a prop perquè els anys fan molta via a passar.

-I en acabar?
-No ho sé. Pot ser que segueixi la tradició familiar i faci de fuster. M'agradaria, almanco de tot d'una, fer feina durant el matí, anar amb bicicleta a l'horabaixa per deixar-ho a poc a poc. Una altra possibilitat és muntar un negoci... És una decisió que no prendré de manera definitiva fins que n'arribi el moment. Llavors ja ho decidiré.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris