algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Petacchi guanya una molt ràpida jornada i Cabello continua líder

El mallorquí Vicenç Reynés fou ahir setè i és quart de la general

El corredor italià Alessandro Petacchi, del Fassa Bortolo, s'estrenà en el calendari espanyol amb un gran esprint en la primera arribada de la Vuelta a Andalusia.

Si en l'etapa anterior, la totalitat dels corredors es prenguren la jornada com si d'una marxa cicloturista es tractàs, en aquesta ocasió «volaren» i es presentaren a la línia d'arribada amb 45 minuts d'avantatghe respecte de l'horari previst.

Petacchi, Freire, Zabel i altres «recuperaren» la mitja hora que perderen a la línia de meta de Jaén respecte del guanyador de dimarts, Serge Baguet.

Petacchi, que suma el seu segon triomf d'aquesta campanya -guanyà a la clàssica italiana Petrusco-, invertí en els 161'6 quilòmetres que enllaçaven la localitat de La Guardia (Jaen) i Còrdova, en 3 hores, 38 minuts i 31 segons.

Darrere ell travessaren la línia d'arribada l'holandès Max van Heeswijk, el belga Tom Boonen, el campió del món Óscar Freire i l'alemany Erik Zabel, amb el mateix temps que el guanyador. La general no registra canvis en els seus primers llocs i continua encapçalada per l'espanyol Francisco Cabello (Comunitat Valenciana), seguit de Daniel Moreno (Relax) a 1:30 minuts i de José Luis Martínez (Comunitat Valenciana) a 2:36 minuts. El mallorquí Vicenç Reynés ocupa el quart lloc.

L'etapa es disputà a un ritme altíssim, amb vent a favor, i malgrat que s'hi produïren diferents escapades, cap ni una no prosperà pel control del Comunitat Valenciana i dels equips amb velocistes.

De les aventures del dia, mereix un esment especial la protagonitzada pels belgues Johan Vansummeren i Stijn Devolver, que arribaren a tenir un avantatge de quatre minuts. La seva escapada finalitzà en el quilòmetre 120, als primers desnivells del coll de Trassiera, puntuable de primera categoria. Arribà l'hora de la veritat i tot i la sinuositat i dificultat del traçat els velocistes no perderen roda i foren els seus equips els que marcaren el ritme per respondre als atacs que es produïen en el grup. L'arribada massiva era clara i l'italià Petacchi, per un tubular, guanyà.

Així va transcórrer una etapa en la qual el grup volà més que corregué i que d'alguna manera serví perquè sobretot els esprínters es traguessin l'espina del que havia succeït un dia abans, quan conclogueren l'etapa quasi mitja hora més tard que el guanyador, Serge Baguet. Ahir, lluitaren des del primer moment per arribar a l'esprint, que s'adjudicà Petacchi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris