nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Final feliç en la XIV Challenge Volta a Mallorca

Toni Colom conquerí la darrera etapa en un final d'infart i Alejandro Valverde confirmà el seu triomf a la classificació general de la cursa

El bunyolí Toni Colom posà el colofó a una brillant actuació de l'equip Illes Balears en la XIV Challenge Volta a Mallorca amb la seva entrada triomfal a la meta de Palmanova -punt d'arribada de la cinquena i última etapa-, en una jornada on no hi hagué sorpresa i Alejandro Valverde conservà el lideratge i es proclamà per segon any vencedor absolut de la cursa mallorquina.

Colom tornà a demostrar que és un ciclista combatiu, amb caràcter, i es plantà tot sol a la línia d'arribada després d'haver llançat el seu atac al coll dels Tords i rodar en solitari els darrers 15 quilòmetres en una lluita desigual amb un gran grup del qual estiraven amb força els homes de Rabobank, cercant la victòria d'etapa amb Oscar Freire. Però el mallorquí, gran coneixedor de les carreteres de l'illa, guanyà la partida i defensà fins a la meta els 15 segons d'avantatge amb els quals coronà la darrera dificultat muntanyenca de la jornada. Al vencedor de la Challenge del 2004 li sobrà temps per a celebrar amb ràbia una victòria que se li negà en les dues etapes anteriors i completà els 148,3 quilòmetres del Trofeu Calvià en 3 hores i 52 minuts. Per darrera, a dos segons, entraren, segon i tercer, José Antonio Pecharromán (Quickstep) i David De la Fuente (Saunier Duval), i a nou segons creuà la línia d'arribada un primer grup de 37 unitats encapçalat per Alejandro Valverde i on hi eren tots els homes forts de la cursa.

A les tres etapes guanyades i al triomf final de Valverde, l'Illes Balears afegí la victòria en la classificació per equips, la qual cosa suposa un balanç excel·lent en la primera prova del calendari estatal.

Emperò la victòria en la General de Valverde no fou un camí de roses per a l'esquadra que dirigeix Eusebio Unzúe, ja que els homes de l'Illes balears hagueren de fer un nou esforç extra per avortar una escapada de vuit corredors que es començà a formar en l'ascensió al coll de sa Gramola i que estava integrada per Adolfo García (Comunitat Valenciana), Luis Pérez i Daniel Moreno (Relax Fuenlabrada), Yon Bru (Kaiku), Joan Llaneras (Selecció Espanyola), Rolf Aldag (T-Mobile), Karsten Kroon (Rabobank) i Joaquín Rodríguez (Saunier Duval). Els escapats arribaren a tenir un avantatge màxim d'un minut i 35 segons al pas per l'esprint especial de Deià, i la presència en aquest grupet de García i Aldag, a 1'38 i 2 minuts respectivament de Valverde, encengueren les alarmes en el si del l'equip illenc que hagué de tornar a carregar amb tot el pes de la caça.

La persecució es perllongà fins al quilòmetre 132 de l'etapa, a 16 per a la meta, i quan tot semblava que estava destinat a un nou esprint, Toni Colom, primer en companyia de José Antonio Gómez (Saunier Duval) i Javier Cherro (Comunitat valenciana), i llavors en solitari, es llançà a una aventura que, amb el gran grup llançat, semblava condemnada al fracàs. No fou així i Colom alçà els braços al cel després d'un final d'etapa d'infart. El bunyolí tornà a ser profeta en la seva terra i el murcià Alejandro Valverde revalidà el triomf en una correguda amb la que es donà a conèixer com a corredor de primer nivell.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris