muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Recital Illes Balears

Alejandro Valverde tornà alçar els braços vencedor en la meta del Port de Sóller i culminà amb èxit una gran feina de tot l'equip illenc

El ciclista murcià de l'Illes Balears, Alejandro Valverde, tornà a demostrar que és l'home més en forma de la XIV Challenge Volta a Mallorca i s'imposà amb autoritat a la meta del Port de Sóller -punt d'arribada de la quarta etapa-, en ser el més ràpid d'un grup de vuit escapats, entre els quals hi havia el bunyolí Toni Colom, que arribà amb 56 segons de diferència sobre un segon grup en el qual destaca la presència del mallorqui Toni Tauler.

Valverde, que invertí un temps de 3 hores, 59 minuts i 5 segons en recórrer els 150,6 quilòmetres de l'etapa, a una mitjana de 37,7 quilòmetres per hora, s'apuntà d'aquesta forma la seva segona victòria consecutiva en la present edició de la Challenge, i és a una passa de reeditar el triomf absolut de l'any 2003 en aquesta mateixa cursa. El cap de files de l'esquadra balear té en aquests moments 1:18 d'avantatge sobre el segon classificat, David Muñoz (Comunitat Valenciana), a falta d'una etapa.

Ricardo Serrano (Kaiku) i Aitor Pérez (Spiuk) foren segon i tercer al Port de Sóller, mentre que Colom, que preparà l'arribada del seu company d'equip, cedí alguns metres en la recta de meta i acabà en vuitena posició a cinc segons del vencedor. El triomf de Valverde fou fruit d'una gran feina d'equip i d'una planificació al detall de l'etapa. Els homes d'Eusébio Unzúe ocuparen gairebé sempre les primeres posicions del gran grup i imprimiren en tot moment el ritme que més els convenia, controlant els rivals més perillosos de cara a la general i assolint, un cop més, la responsabilitat en la caça dels cinc homes que protagonitzaren la gran aventura del dia. Anton Luengo (Euskaltel), Rubén Pérez (Orbea), Stephan Schreck (T-Mobile) i Fernando Serrano (Kaiku), probaren sort en l'ascensió al Coll de Sóller, emperò, tot i no ser homes perillosos de cara a la general, foren neutralitzats després de 91 quilòmetres d'aventura.

Finalment, a 17 quilòmetres de la meta i a punt de coronar el puig Major, Colom i Valverde llançaren l'atac definitiu. Durant el descens en direcció a Sóller, no pogueren mantenir els 10 segons d'avantatge amb els quals superaren el premi de la muntanya i se'ls afegiren progressivament fins a sis corredors més: Adolfo García (Comunitat Valenciana), Ricardo Serrano (Kaiku), Aitor Pérez (Spiuk), David Muñoz (Comunitat Valenciana), Iker Camano (Euskaltel) i José Antonio Gómez (Saunier Duval). Serien els vuit homes que al final es disputarien la victòria d'etapa. Toni Colom féu una excel·lent feina i serví en safata de plata el triomf a Valverde.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris