muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

La política esportiva arriba al Parlament

El socialista Antoni Diéguez presentà una interpel·lació que contestà Rosa Maria Puig

La política esportiva arriba al Parlament. El diputat del grup parlamentari socialista Antoni Diéguez interpel·là ahir al Govern sobre la política esportiva de l'Executiu. El diputat socialista, que és pràcticament l'únic que es preocupa per qüestions esportives, criticà al Govern per la falta de planificació dels grans esdeveniments, la falta de concreció respecte la subvenció que rebrà el Cinturó Ciclista Internacional a Mallorca -en perill de desaparició per l'escàs suport institucional- i recordà que els 120.000 euros que necessita la tradicional prova per amateurs és el que es «menja» l'equip Illes Balears en set dies... Diéguez incidí també en l'enorme despesa que suposa l'Illes Balears i explicà que el pressupost final de 7 milions d'euros és molt superior a l'inicialment previst.

El diputat socialista assegurà no comprendre perquè l'Illes Balears surt molt més car que qualsevol altre equip patrocinat per una altra comunitat. Demanà al Govern per l'aportació al Mundial de ciclisme i explicà que a hores d'ara ja s'hauria d'haver concretat l'aportació del Govern, el Consell i l'Ajuntament per a construir el nou velòdrom. Finalment, Diéguez interrogà també al Govern sobre la conveniència d'eliminar la pista d'atletisme de Son Moix.

Rosa Maria Puig, que finalitzà la seva darrera intervenció, un tant nerviosa, exemplificà en un esportista imaginari els avantatges del Govern popular. Explicà que la totalitat dels viatges interinsulars estan subvencionats i manifestà que s'havia obert una nova línia d'ajudes que permet als esportistes individuals sol·licitar doblers per a la compra de material esportiu. Assegurà també que la targeta federativa, que comportarà importants avantatges per les federacions, es posarà en marxa ben aviat.

La consellera de Presidència i Esports, respecte l'equip ciclista, explicà que la pàgina web del Team Illes Balears rebia nombroses visites i assegurà que l'impacte publicitari supera els 19 milions d'euros. Respecte el nou velòdrom, Puig afirmà que es construirà a Sant Ferran i que l'abril es publicaran les bases del concurs per adjudicar les obres.

Les intervencions de la nacionalista Joana Lluïsa Mascaró i de la verda Margalida Rosselló res no aportaren, mentre que el popular Antoni Pastor explicà que si l'Illes Balears costava més que altres era perquè «és millor». Així mateix, recordà els grans esdeveniments esportius que s'han celebrat a Mallorca durant el darrer any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris