algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La Challenge arranca amb un triomf de Freire

El cantàbric superà en l'esprint final els corredors de l'Illes Balears Isaac Gálvez i el mallorquí Vicenç Reynés, que foren segon i tercer

El flamant campió del món, Óscar Freire (Rabobank), féu bons els pronòstics que el feien favorit i s'imposà en l'esprint de la primera etapa de la XIV Challenge Volta a Mallorca, que es disputà sobre un circuit tancat al passeig marítim de Palma. El ciclista cantàbric recorregué els 82,5 quilòmetres de l'etapa amb un temps d'1 hora, 32 minuts i 59 segons, i superà a pocs metres de la línia d'arribada els corredors de l'Illes Balears, Isaac Gálvez i el mallorquí Vicenç Reynés, que acabaren segon i tercer respectivament.

Amb una puntualitat quasi britànica, els 144 corredors que prengueren part en l'etapa d'ahir es posaren en marxa poc després del migdia, un cop fets els actes protocol·laris del control de firmes i el tall de la cinta. Els primers quilòmetres de la primera prova ciclista de la temporada 2005 en el calendari estatal es recorregueren a un ritme electritzant, amb constants intents d'escapada. Emperò no fou fins al quilòmetre 24 quan es formà un grup de 21 ciclistes, entre els quals hi havia l'artanenc de la selecció espanyola de pista, Miquel Alzamora. Els escapats no tardaren a adquirir un avantatge d'uns vint segons que conservaren fins a la penúltima volta, transformant l'etapa d'ahir en una cursa de persecució en la qual l'equip Illes Balears dugué tot el pes de la caça. L'esquadra que dirigeix Eusebio Unzúe treballà de valent per avortar l'escapada, confiant en les opcions del seu esprintador, Isaac Gálvez, i comptà amb molt poques ajudes. Només els equips T-Mobile i Saunier Duval col·laboraren amb algun corredor, sabedors de les seves opcions amb Eric Zabel i Àngel Edo.

Aquesta situació de carrera provocà que es rodés molt aviat i els 82,5 quilòmetres es cobriren a una mitjana de 53,235 quilòmetres per hora, una de les més altes en les catorze edicions de la prova.

Luis Pérez (Relax Fuenlabrada) i José Alberto Benítez (Spiuk) aprofitaren la seva presència entre els escapats per conquerir els primers mallots de les metes volants i els esprints especials respectivament, en aconseguir les millors puntuacions en els esprints intermedis.

L'excel·lent feina de l'Illes Balears donà els seus fruits i la fuga fou neutralitzada poc abans del penúltim pas per la línia de meta. A l'esprint final, Óscar Freire fou el més intel·ligent i acabà imposant la seva punta de velocitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris