nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Illes Balears, segona part

L'equip ciclista es presenta amb Valverde i Paco Mancebo com a homes forts i amb Joan Horrach com a aposta per al Giro d'Itàlia


L'Illes Balears ha començat a rodar. El segon projecte d'Eusebio Unzúe i Jose Miguel Echávarri amb el Govern balear com a patrocinador va viure ahir la seva posada de llarg, i ho va fer llançant un missatge ambiciós que té la vista posada especialment en el Tour de França i en la Vuelta a Espanya.

El Palau de Congressos del Poble Espanyol va ser l'escenari on es recordà les gestes de 2004 i es presentaren les bases del que serà la pròxima temporada, que comença diumenge a Palma amb la disputa de la Challenge Volta a Mallorca. Vint-i-cinc homes, el nombre que estipula la UCI ProTour, componen la plantilla de l'Illes Balears, que presenta Alejandro Valverde com a la seva nova gran estrella.

El corredor murcià està cridat a formar, amb Paco Mancebo, un tàndem de luxe, que aspirarà al triomf en totes les proves en què prengui part. Tot i que en principi serà Mancebo el que agafi el pes de l'equip en les dues grans proves de tres setmanes, Tour de França i Giro d'Itàla, Eusebio Unzúe ja s'encarregava de deixar clar ahir que no es tanca la porta a res, i que seran les cames dels ciclistes les que dictaminin qui dels dos pot aspirar en el triomf final.

A més, la presència en l'equip de Vladimir Karpets, mallot blanc en l'últim Tour de França com a Millor Jove, suposa un valor afegit per a un conjunt que tindrà en el Giro d'Itàlia un «camp de proves» de corredors com ara Joan Horrach, a qui Unzúe vol carrergar de responsabilitat en la probva transalpina. La normativa de la UCI Pro Tour obliga a còrrer les tres proves per excel·lència (Tour, Giro i Vuelta), però fidels a la seva tradició, Eusibio Unzúe i Jose Miguel Echávarri situaran la ronda italiana en un segon pla per centrar-se en el Tour i en la Vuelta, a més de les clàssiques més importants.

Echávarri va destacar en el seu discurs d'ahir a la presentació de l'equip que l'Illes Balears ha tingut la virtut de «fer país». «L'equip -va assegurar el mànager del conjunt ciclista- s'ha introduït en milions de llars i en molts cors, i en molts indrets hem trobat gent de les Illes que s'ha sentit identificada amb nosaltres».

Tot i qualificar com a de «molt satisfactoris» els resultats obtinguts el passat any, Echávarri té la il·lusió de «millorar», amb l'ajut que suposarà la presència d'Alejandro Valverde. «En veure que ens llevava el triomf primer a València, després a Múrcia, i més tard a Burgos, decidírem que el millor seria tenir-lo del nostre costat», bromejava ahir el màxim responsable de l'equip ciclista que per primera vegada en els últims catorze anys correrà sense el suport de l'entitat financera Banesto.

Rosa Puig, per la seva banda, insistí una vegada més que l'equip ciclista respon a la voluntat de l'executiu econòmic de conjugar «l'impuls a l'esport amb la promoció de les nostres illes». Per això, i després de fer un ràpid repàs a les grans gestes de l'Illes Balears al llarg de 2004, la consellera de Presidència i Esports va recordar que la repercussió havia estat «màxima», «Aconseguint, segons els estudis duits a termes pels experts, una rendibilització de la inversió realitzada en el primer any».

A partir de diumenge, seran els corredors els que agafaran el protagonisme. El passeig marítim de Palma tornarà a obrir la temporada ciclista amb la disputa de la primera etapa d'una Challenge que, segons Eusebio Unzúe, no es veurà «gens afectada» per la posada en marxa del circuit ProTour. El triomf de l'any passat fa que Toni Colom pugui sortir ente els favorits, però ahir el corredor bunyolí li llevava importància. En qualsevol cas, la prova mallorquina serà només l'aperitiu d'un intens any de ciclisme on l'Illes Balears promet tornar a situar-se entre els millors conjunts del planeta. Segons el que es va poder veure ahir, per ambició i fam de triomf segur que no serà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris