lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

El COI revisa la seguretat madrilenya

El ministre d'Interior, José Antonio Alonso, assegura que mobilitzarà un operatiu de 62.000 efectius

La unió d'Espanya envers el projecte olímpic, que en el seu moment, si arriba, estarà blindat amb la màxima seguretat per les tres administracions, han estat alguns dels «actius» que la candidatura madrilenya ha presentat avui a la comissió d'avaluació del COI.

Així ho han manifestat tant el president del Govern, José Luís Rodríguez Zapatero, com l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, i la presidenta de la Comunitat, Esperanza Aguirre, que en el seu primer contacte amb la delegació del COI davant la qual van intervenir com ponents al costat del president del COE, José María Echevarría, van transmetre un missatge inequívoc d'unitat. El cap de l'Executiu va assegurà que «res uneix més Espanya que la candidatura de Madrid».

Els dotze membres del COI que analitzen, fins el pròxim diumenge, les propostes de la candidatura de Madrid per organitzar els Jocs de 2012 es van mostrar especialment interessats per les primeres hores d'examen, segons va dir el batle, Alberto Ruiz-Gallardón, en la seguretat que pot oferir la ciutat i de quina manera es durà a terme la construcció de les infraestructures necessàries.

Sobre la primera qüestió, Ruiz-Gallardón els va explicar que la seguretat estarà a les mans d'un comandament únic que correspondrà al Ministeri de l'Interior i va assegurar que durant les setmanes que durin les competicions «Madrid serà la ciutat més segura del món». El ministre de l'Interior, José Antonio Alonso va indicar que el seu departament coordinarà tot l'operatiu i que preveu mobilitzar 62.000 efectius.

Respecte a la segona preocupació, les infraestructures esportives i de transport, el batle va detallar que el consorci encarregat de la seva realització serà públic i participat per les tres administracions, encara que se cercarà el patrocini d'empreses privades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris