algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Phonak serà a l'UCI Pro Tour

El Tribunal d'Arbitratge Esportiu obliga a la readmisió de l'equip

El Phonak es convertí en el vintè equip de la Lliga UCI Pro Tour després que el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) decidís estudiar la reclamació presentada pel grup esportiu suís i concedir-li una llicència pels pròxims dos anys. El Phonak que actualment el dirigeix Juan Fernández va veure com la Comissió de Llicències de la Unió Internacional de Ciclisme li negava el passat 22 de novembre l'entrada a l'UCI Pro Tour.

El màxim organisme esportiu contemplà ahir la decisió de la UCI i concedí una llicència de dos anys envers de quatre com demanaven. Segons el reglament de l'UCI Pro Tour s'establiren uns criteris a fi de determinar si un equip pot o no comptar amb una llicència tot i que el TAS sempre es guardà l'opció de cancel·lar una decisió presa per la Comissió de les Llicències de l'UCI si aquesta «manca de base material o de justificació».

Els equips inscrits a la UCI Pro Tour necessitaven una sèrie de criteris esportius, econòmics, legals i ètics per obtenir via lliure que li asseguràs la seva presència en les proves més destacades del panorama internacional.

La no inclusió del Phonak dins l'elit del ciclisme mundial fou provocada pels positius en controls antidòping en els darrers mesos del suís Oscar Camenzind, de l'estadounidenc i campió olímpic de contrarellotge individual Tyler Hamilton i de Santiago Pérez.

Els propietaris de l'equip suís decidiren destituir els dos anteriors directius; l'espanyol Àlvaro Pino i el suís Urs Freuler. Els seus llocs els ocupen Juan Fernández, el francès Jacques Muichaud, el suís René Savary com a directors esportius, i John Lelangue com a mànager.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris