nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Grande, el Grupo Zeta i García ja fan majoria

El consellers formalitzaren ahir la compra de forma proporcional del setze per cent de les accions

El consell d'administració formalitzà ahir la compra del setze per cent de les accions del Reial Mallorca, que pertanyien a Bartomeu Cursach i que l'agost passat es decidí oferir als aficionats. El consell d'administració decidí la setmana passada que les accions, en total 2.300.000 euros, fossin adquirides de forma proporcional pels consellers, i ahir es va procedir a la firma.

El protocol·lari acte de la rúbrica va tenir lloc a l'estadi de Son Moix. El repartiment d'aquest setze per cent de les accions totals del club no ha suposat canvis substancials, malgrat que varia l'equilibri de forces.

En aquest sentit, Vicent Grande ostenta ara el 18,50 per cent de la Societat Anònima Esportiva, però s'hi hi sumen les accions que controla el seu grup afí ens trobam que la seva participació supera el 27 per cent. Així, si ajunta les seves accions amb el Grupo Zeta i el seu amic José Miguel García conformen la majoria. Ahir, no fou Vicenç Grande qui acudí a la firma, sinó que ho va fer el director del Grup Drac Gabriel Caimari.

El Grupo Zeta, que no ha comprat més accions, manté el vint per cent que ja tenia. El tercer màxim accionista del Mallorca és Miquel Vaquer, que controla el 14,65 per cent de les accions. Des que el Grupo Zeta va perdre el control del Reial Mallorca l'agost de l'any 93 sempre s'havia assegurat que la participació de Francisca March i Miquel Dalmau era idèntica. Idò bé, Diari de Balears ha pogut saber que Francisca March ostenta ara, després de la compra d'accions efectuada ahir, el 9,10 per cent, mentre que Miquel Dalmau just en té el 4,55.

L'hoteler de Capdepera Ignaci Esteva i el promotor José Miguel García en tenen el 5,46 per cent cada un. Destaca també que Mateu Alemany ostenta al voltant del 2,72 per cent de les accions, mentre que Vicenç Rotger, Àlvaro Delgado i Joan Buades en tenen el 2,27 cada un.

El nou equilibri de forces no té perquè suposar canvis, malgrat que reforça de forma important la posició de Vicenç Grande. En tot cas, ni Vicenç Grande ni el Grupo Zeta han manifestat mai públicament el seu desig que Mateu Alemany abandoni l'entitat. Ben al contrari, l'empresari sempre ha manifestat el seu suport incondicional a la gestió del president.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris