cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Palma demanarà doblers a l'Estat

L'aportació econòmica de Madrid al velòdrom marcarà les de les institucions locals

Les feines per a l'organització del Mundial 2007 de Ciclisme en Pista, del qual Palma en serà la seva seu, ja s'han posat en marxa amb la designació d'un solar del polígon de Son Oms -proper a la Platja de Palma- com a lloc ideal per construir-hi l'esperat velòdrom cobert. Amb un cost previst d'entre 18 i 21 milions d'euros, la instal·lació -que serà multifuncional-, compta amb el ferm compromís de finançament del Govern balear i de l'Ajuntament de Palma, però encara es desconeix quina serà la proporció de la seva contribució econòmica.

El tinent de batle d'Esports i Joventut del consistori palmesà, Rafel Durán, assegurà que «només fa dos dies que sabem que organitzarem el Mundial de ciclisme en pista i ja tenim un avantprojecte i el solar on es construirà el velòdrom, i crec que encara és prest per conèixer amb certesa quina serà l'aportació de cada institució. Demanarem ajuda i finançament a Madrid i també cercarem la implicació del Consell de Mallorca, i només en saber quina serà la quota de finançament estatal les institucions locals començarem a fer números. El que queda clar és que el velòdrom no és només un projecte de Palma i que totes les institucions, tant a novell autonòmic com estatal s'hi han d'implicar».

El director general d'Esports del Govern balear, Josep Lluís Ballester, anuncià futurs contactes amb l'Executiu central i la seva intenció d'aconseguir que l'aportació de l'Estat a la construcció del velòdrom sigui el més gran possible.

Ahir, la sala d'actes de la Conselleria de Presidència i Esports acollí la presentació de l'organització del mundial de ciclisme en pista, un acte que tingué la presència de la consellera de Presidència i Esports, Rosa Puig; Josep Lluis Ballester; Rafel Durán; el president de la Federació Balear de Ciclisme, Andreu Canals; el ciclista Joan Llaneras i el director de l'Escola de Tecnificació, David Monserrat.

Tots els presents coincidiren a destacar que l'organització d'aquest esdeveniment esportiu i la construcció del nou velòdrom donarà un gran impuls al ciclisme illenc, i que la construcció d'una nova pista resol un «dèficit històric» a Mallorca a nivell d'instal·lacions d'aquest tipus.

Per altra banda, Pepote Ballester avançà que «el cost de l'organització del Mundial serà d'entre 400.000 i 500.000 euros» i s'hi inclouen les despeses del dia a dia d'organització; les despeses de producció, promoció i difusió de l'esdeveniment i un cànon que exigeix la Unió Ciclista Internacional (UCI) per la concesió del mundial.

Ballester afirmà respecte d'això que «trobar un patrocinador d'aquí a l'any 2007 no serà cap problema i crec que encara no és hora de pensar qui pagarà la factura».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris