nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

El sistema de Floro passa un nou examen

El tècnic del Reial Mallorca posarà en joc, una vegada més, el ja típic i habitual 4-1-4-1

El Reial Mallorca de Benito Floro genera dubtes. El principal emperò, la crítica més habitual, és producte del conservadorisme que suposa alinear un sol home en punta -Luis García-, deixant Delibasic a la banqueta. La presència d'un home per davant la defensa -normalment Pereyra- ha de donar consistència a la feina defensiva. Ara bé, almanco fins ara, a l'hora d'organitzar l'atac, ha quedat demostrat que no per acumular homes en el centre del camp s'aconsegueix acaparar la possessió, combinar millor. De fet, un dels principals handicaps de l'equip és la falta d'un clar distribuïdor, d'un organitzador, d'un passador capaç de desequilibrar...

Benito Floro, i així ho ha manifestat en diferents ocasions, té clar que el seu sistema, si més no quan l'engranatge funcioni a la perfecció, no és roquer, defensiu, sinó just el contrari. De fet, Floro s'ha cansat d'explicar que el Reial Mallorca, malgrat comptar amb una clara referència en atac -Luis García-, ha de comptar sempre a l'hora d'arribar a la porteria rival amb els homes del centre del camp. Així mateix, el tècnic vermellenc té clar que els laterals -David Cortés i Poli- han de tenir també una marcada vocació ofensiva.

Floro, aprofitant la visita del Barcelona, ha recordat que el conjunt de Rijkaard juga també amb una clara referència en atac -Etoo-. La diferència és substancial, tant per la qualitat dels homes com pels matisos tàctics. En tot cas, la realitat és que Benito Floro està convençut que el seu sistema és el bo i que aquesta plantilla el pot aplicar.

I el tècnic vermellenc, tot i els dubtes inicials, es mereix un marge de confiança, unes jornades de crèdit. Avui, davant el Barcelona, Floro repetirà el típic 4-1-4-1. La visita del FC Barcelona justifica més que mai un sistema que fins ara s'ha demostrat excessivament conservador.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris