cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Hamilton protagonitza el primer positiu per transfusió sanguínia

El positiu fou comunicat per l'UCI al metge del Phonak a la Vuelta

El nord-americà Tyler Hamilton, corredor del Phonak suís i campió olímpic contra rellotge, ha protagonitzat el primer cas positiu per transfusió sanguínia en un control de dopatge. El positiu fou comunicat per l'UCI al doctor Iñaqui Arratibel, metge de l'equip Phonak a la Vuelta, i s'està a l'espera de la contra anàlisi.

Hamilton, guanyador l'11 de setembre de la vuitena etapa de la Vuelta, una cronometrada de 40'1 quilòmetres pels voltants d'Almussafes (València), abandonà la correguda sis dies més tard per «problemes estomacals», segons el seu equip.

El positiu de Hamilton és el primer per transfusió de sang descobert en la història de la lluita antidopatge i ha estat possible gràcies a un mètode posat en pràctica per científics australians al qual recorregueren els especialistes de l'UCI.

L'objectiu d'una transfusió, una forma de dopatge prohibida des de fa temps pel reglament internacional, és augmentar l'índex de glòbuls vermells a la sang i, conseqüentment, millorar el transport d'oxigen fins als músculs.

La transfusió pot provenir d'un donant compatible o d'una sang prèviament extreta del mateix esportista -autotransfusió- enriquida eventualment per EPO.

Hamilton passà un control el 19 d'agost durant els Jocs Olímpics d'Atenes i un altre el passat 18 de setembre durant la Vuelta a Espanya. Les mostres posaren de manifest «la presència de glòbuls vermells mesclats, fet que sembla indicar una transfusió de sang», declarà el portaveu del Phonak, citant la comunicació enviada a l'equip per la Unió Ciclista Internacional. «Tyler ens ha dit que no havia fet res», afegí.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris