algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

La festa de les urnes arriba a la Federació

L'afluència de votants va ser massiva i la jornada es caracteritzà per la manca absoluta d'incidents

P.S/P.V.Palma.
Normalitat, cordialitat i alguns nervis foren les notes predominants en la jornada electoral a la Federació Balear de Futbol. Abans de les dotze del migdia -hora prevista perquè s'obrissin les urnes alguns dels candidats a assembleistes ja xerraven pels passadissos de la Federació, tot esperant que es donàs el tret de sortida a la jornada.

Miquel Bestard, aparentment molt nerviós, i Josep Domènech Riera foren puntuals a la cita, mentre que Mateu Català no féu acte de presència al recinte federatiu fins a l'horabaixa. Les urnes encara no estaven obertes i l'expresident del CE Collera Pep Forteza, candidat dels renovadors per l'estament de clubs, dialogava tranquil·lament amb el tècnic Miquel Crespí. Àngel Gómez, amb l'acreditació ben visible, anava i vénia, mirant, revisant i comprovant. Miquel Bestard no s'estorbà a baixar del seu despatx presidencial i, especialment nerviós, destil·lava tensió. El president del Montuïri Joan Pocoví tampoc va perdre ahir el seu etern somriure. Res no li fa perdre la rialla i ahir, assegurava jugar a guanyador.

Encara no havia arribat el migdia, i el petit aparcament de Son Malferit ja era farcit de cotxes. Alguns clubs fins i tot arribaren amb autocars. Arribava l'hora de la democràcia. El secretari de la Federació, Manolo Bosch, juntament amb els interventors de cada candidatura comprovaren l'estat de les urnes i les segellaren perquè ningú no les pogués adulterar.

Un cop fetes les comprovacions donaren llum verda a la celebració de la jornada electoral. 191 àrbitres, 227 entrenadors, 131 representants de clubs i uns 4.500 jugadors -aquests darrers foren els que menys participaren- estaven cridats a les urnes. I no van fallar, l'afluència va ser massiva.

El primer vot de la jornada va caure en l'urna dels clubs. Biel Rosselló, president del Soledad, fou el primer a exercir el dret a vot i just darrere seu votà Toni Sureda, president del CE Barracar de Manacor. El primer futbolista a exercir el seu dret fou Diego Formoso de l'Atlètic Rafal. Així, de manera tranquil·la, s'inicià la jornada més democràtica del futbol balear.

L'horabaixa i a mesura que s'anava apropant l'hora del tancament de les urnes, va augmentar la participació de manera molt important i sense incidents. L'únic petit incident es va produir quan es denuncià que un candidat a assambleista repartia paperetes dins el propi local federatiu. Fou la nota negativa d'una jornada de festa democràtica amb un participació més que notable.

Quan el rellotge s'acostava a les nou el nerviosisme s'incrementà per tot arreu. La sort ja havia estat repartida i només restava l'escrutini. Tots esperaven impacients el veredicte final. I les urnes parlaren a favor de Miquel Bestard.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris