nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

L'Ajuntament de Palma aposta pel velòdrom

L'avantprojecte que considera Cort suposaria una inversió total que rondaria els quinze milions d'euros

El velòdrom encara és possible. La batlessa de Palma, Catalina Cirer, i el regidor d'Esports i Joventut, Rafel Duran, aposten pel ciclisme. El programa electoral del Partit Popular preveu la construcció d'un velòdrom cobert, i Cirer i Duran estan disposats a complir el compromís adquirit davant la ciutadania.

En tot cas, queda per endavant molta feina abans que el velòdrom sigui una realitat. En aquest sentit, queden per resoldre les dues grans incògnites: el finançament i la ubicació.

Diari de Balears ha tingut accés a l'avantprojecte que considera l'Ajuntament i que preveu la construcció d'un velòdrom cobert. La pista de competició tindrà una distància de 250 metres i una amplària de 7. La capacitat, avui per avui, és de 3.500 espectadors, malgrat que la voluntat de l'Ajuntament és que la instal·lació pugui albergar fins a 7.000 seients. La instal·lació disposarà, a més de la pista i les graderies, d'una àrea per als esportistes, vestidors, un taller per a bicicletes i motos, un local per al jurat i cronometradors, una llotja d'honor, infermeria, bars, un saló d'actes, oficines i un ample aparcament a l'exterior. L'avantprojecte abraça una superfície total construïda de 10.283 metres quadrats.

L'Ajuntament de Palma pretén que el velòdrom sigui una instal·lació moderna i polivalent, a la qual també s'hi puguin disputar partits de bàsquet, handbol, voleibol... i s'hi puguin dur a terme concerts de tot tipus, sense oblidar que l'activitat prioritària és el ciclisme en pista.

Inicialment, l'Ajuntament pretenia construir el velòdrom a la zona de l'Arenal, malgrat que aquesta opció ja ha quedat descartada. Ara, Cort sospesa la possibilitat de fer la instal·lació esportiva al polígon de Son Rossinyol, encara que també hi ha possibilitats que s'ubiqui a Sant Jordi.

Respecte del finançament, l'Ajuntament de Palma pretén involucrar-hi el Govern balear i el Consell de Mallorca, mitjançant un conveni que periodifiqui i dilati les aportacions de les institucions. El cost total s'estima que rondaria els 15 milions d'euros.

Palma, com se sap, sol·licità l'organització del Mundial 07 de ciclisme en pista. Abans de dia 23 s'ha de presentar la documentació i serà el pròxim 27 de setembre quan l'UCI decideixi quina ciutat l'organitzarà. De moment, encara hi ha temps per construir el velòdrom.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris