nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
15°

Piepoli guanya i Heras marca diferències

Mancebo i Valverde perderen molt poc temps i Landis conservà el mallot de líder amb patiment

L'italià Leonardo Piepoli (Saunier Duval) conquerí la primera etapa de muntanya de la Vuelta a Espanya 2004, imposant-se a l'alt d'Aitana, port de categoria especial, en una jornada en la qual Roberto Heras (Liberty Seguros) començà a marcar les diferències respecte de la resta de favorits.

L'italià aconseguí la seva primera victòria en una de les grans rondes després d'haver superat el ciclista de Béjar en els últims metres d'un recorregut de 162 quilòmetres amb set ports i un final a l'alt d'Aitana, després de 13'3 quilòmetres d'ascensió i un pendent mitjà proper al 6 per cent.

La correguda es trencà definitivament en les primeres costes de l'alt d'Aitana, on els corredors del Liberty Seguros començaren a treballar per al seu líder i actual campió, imposant un fort ritme que anà retallant les diferències amb els dos homes que començaren l'ascensió escapats, Pablo Lastras (Illes Balears-Banesto) i Félix Cárdenas (Cafés Baqué).

A set quilòmetres per a la meta, amb les costes més dures, entrà en escena Isidro Nozal (Liberty Seguros), qui realitzà una ascensió excel·lent, més encara si es té present que el ciclista cantàbric no és un autèntic escalador.

I és que als pocs metres de prendre la iniciativa, Nozal ja aconseguí provocar el primer tall en el grup dels favorits, del qual es despenjaren Damiano Cunego (Saeco), Manolo Beltrán (US Postal), Aitor González (Fassa Bortolo), Paco Mancebo (Illes Balears) i el líder Floyd Landis (US Postal).

Dos quilòmetres més tard, a 5 per a la meta, ni Alejandro Valverde (Comunitat Valenciana), ni Denis Menchov (Ille Balears) ni Carlos Sastre (CSC) no foren capaços de resistir el demolidor ritme imposat pel cantàbric, que deixà el grup de rivals d'Heras amb només dos corredors, Leonardo Piepoli (Saunier Duval) i Ferrio (Costa Almería).

A tres quilòmetres per al final, Roberto Heras es decidí i llançà l'atac definitiu, al qual només fou capaç de respondre l'italià, qui s'aprofità de la feina realitzada per l'espanyol en el seu intent de marcar les primeres diferències respecte de la resta de favorits per imposar-se en els darrers metres de l'alt d'Aitana.

Tercer fou Isidro Nozal, qui recordà al corredor que estigué a punt de guanyar la Vuelta l'edició passada. Quart fou un sorprenent Mancebo, qui anà recuperant terreny fins a reduir a 10 segons la diferència perduda respecte d'Heras. Ferrio finalitzà en la cinquena posició i sisè fou Valverde, qui també va saber regular les forces i cedí només 25 segons pel que fa al ciclista de Béjar, per la qual cosa finalment les diferències no foren significatives.

Els que sí semblaren allunyar-se definitivament de tota opció de victòria foren Joseba Beloki (Saunier Duval), Tyler Hamilton (Phonak) i Óscar Sevilla (Phonak), incapaços de seguir el fort ritme imposat pel Comunitat Valenciana-Kelme a l'alt de Torremanzanas. El de Vitòria continua demostrant que no està fi després de la seva lesió en el Tour del 2003 i Piepoli salvà el dia per al Saunier Duval.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris