cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
21°

Tres embarcacions arrasades pel vent

Una forta tempesta a Marsella malmeté el «BMW Oracle Racing», l'«Alinghi» i l'«NZL-82»

Una forta tempesta associada a forts vents que afectaren Marsella diumenge de matinada danyà seriosament tres embarcacions que just dissabte havien finalitzat la primera preregata de la 32a Copa Amèrica de València, el Louis Vuitton Acte I.

La base de les naus, a l'America's Cup Park del port Vell de Marsella, n'ha estat molt perjudicada i tres de les embarcacions, l'USA-76 BMW Oracle Racing, el SUI-64 Alinghi i l'NZL-82 Emirates Team New Zealand foren arrancades dels seus suports i varen caure al terra i damunt contenidors, circumstància que malmeté seriosament els bucs i màstils.

L'incident es produí cap a les tres de la matinada amb vents de fins a 65 nusos (130 km/h) i no s'han de lamentar danys personals. Les tres embarcacions espenyades eren les que estaven més exposades a la direcció del vent dominant. Les altres tres, eK-Challenge i Le Defí franceses i eTeam Shosholoza sud-africà, no han patit desperfectes de consideració, ja que es van mantenir en els seus respectius ancoratges.

Michel Bonnefous, president d'America's Cup Management (ACM), explicà que «hi ha desperfectes, però tots els equips estaran en el pròxim Acte a València. Han d'avaluar-se totalment les destrosses i posteriorment veure els plans que tenen els equips».

«L'Emirates Team New Zealand s'endugué la pitjor part. Podem veure, sense aixecar el vaixell, que serà impossible tenir-lo reparat a temps per València. No navegarà a València, no és possible», comentà Grant Dalton, cap del sindicat Emirates Team New Zealand.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris