cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Els paralímpics illencs volen dir la seva

Els nedadors Vanesa Capó, Juan Diego Gil i Xavi Torres parteixen demà en destinació a Atenes

J.MORAPalma.
Els Jocs d'Atenes encara no s'han acabat. Demà parteixen en direcció a la capital hel·lena els tres mallorquins que representaran a la nostra comunitat en els Jocs Paralímpics, que es posaran en marxa el pròxim 17 de setembre. Xavi Torres, Juan Diego Gil i Vanesa Capó, els tres en natació, intentaran conquerir algunes medalles amb què mantenir el nivell de Sydney 2000, quan Espanya va ocupar el segon lloc en el medaller d'aquesta especialitat esportiva.

Amb 28 anys, Xavi Torres participa en les seves quartes Olimpíades. L'esportista més llorejat en la història de l'esport balear compta amb dotze metalls, i confia a augmentar aquesta xifra a partir de dia 21, quan participarà en els 200 metres lliures. Els 50 metres papallona i els 50 metres braça també seran proves on participarà el campió mallorquí, però allà on té dipositades més esperances de medalla és en els 150 metres estils, on ja fa dos anys va establir un rècord del món encara no ha estat superat. Xavi reconeix que arriba en aquests Jocs ja convertit en tot un il·lustre veterà, però a la vegada recorda que «l'experiència és un grau» i adverteix que coneix a la perfecció els seus rivals. Però aquesta prova, que es disputa el diumenge 26, no és l'única possibilitat de metall per a Xavi Torres. Abans, dia 23, haurà nedat els 50 metres braça, on enguany el nedador mallorquí ha aconseguit fer la tercera millor marca de la temporada. Després de nedar durant 24 hores a les piscines de Son Hugo i d'intentar unir Mallorca i Cabrera nedant, Xavi s'ha centrat en la preparació d'aquests Jocs Paralímpics, on com sempre, parteix en la llista de favorits a pujar en el calaix.

El que farà després encara no ho sap, però els projectes no són pocs per a un jove que s'ha convertit en tot un exemple de superació personal. Cap esportista nascut a les Balears pot presentar el seu currículum i serà difícil tornar a tenir-ne un del seu nivell. Sense supersticions, a Atenes cercarà la medalla número 13.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris