nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Alinghi venç a la primera mànega

L'embarcació superà a l'arribada l'Emirates Team New Zealand

El SUI-64 Alinghi suís, al comandament del nord-americà Peter Homlberg, vencedor de la Copa Amèrica de 2003 i defensor del títol a València 2007, s'imposà en la primera prova de la Copa Louis Vuitton Act I, que ha començat a Marsella, superant en l'arribada el NZL-82 Emirates Team New Zealand neozelandès, patronejat per Dean Baker.

Els continus roles (canvis de direcció del vent) al principi de la jornada van provocar que únicament es disputés una de les dues proves en flota (tots contra tots) previstes en aquesta històrica jornada inauguratl, en què el continent europeu va ser l'escenari d'una prova de la Copa Amèrica, després de 153 anys.

Després de donar-se la sortida i com era d'esperar els favorits imposaren la seva llei. El SUI-64 Alinghi va dominar de principi a fi els sis trams del recorregut, l'espanyol Joan Vila va realitzar una perfecta tàctica de navegació a bord d'aquest. Vila serà juntament al mallorquí Jordi Calafat, que ahir va estar en l'equip de suport a terra, una de les peces claus del sindicat del magnat suís Ernesto Bertarelli.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris