algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

XXIII Copa del Rei La Copa més competitiva aixeca veles

Un centenar de velers competiran a partir de dilluns per conquerir el prestigiós trofeu


La Copa del Rei va aixecar ahir les veles amb la celebració de la presentació de la 23a edició de la prova. Així, es deixarà pas a les jornades d'avui i demà, en les quals es duran a terme els protocol·laris i rigorosos controls de pes de les embarcacions i el mesurament de les veles.

Serà dilluns quan un any després, i ja en fa 23, la badia de Palma acollirà la primera de les proves del campionat. En aquesta edició, a part de les dues categories IMS 500 i IMS 600, la organització n'introdueix una altra, la IMS 670. Aquesta és, sense cap dubte, la novetat més destacable d'enguany.

De cada any la competitivitat del torneig va en augment i enguany no en serà l'excepció. Un total de 103 vaixells navegarà per aigües mallorquines amb l'objectiu de conquerir la prestigiosa Copa del Rei. La categoria de major eslora (IMS 500) inclou embarcacions i tripulacions de primer ordre. ECAM del príncep Felip de Borbó estrena embarcació, igual que el eTau amb Laureano Wizner a la canya. L'Azur de Puig, patronejat per la infanta Cristina, també presenta un disseny nou.

Però així mateix s'ha de prestar atenció aCaixa Galicia, campió de la darrera edició, com també aBribón del rei Joan Carles; o aBalearia i aCodorniu, que sempre tenen molt a dir. Igual d'interessant serà la competició en la categoria IMS 500, en la qual destaca eTelefónica Movistar, que guanyà la Breitling la setmana passada. També s'han de destacar eSiemens Mobile de Pere Perelló i eZurich de Joan Calafat. Sense deixar de banda l'Ono, l'Andalucia o eJazzte.

Cada dia tindran lloc dues proves de barlovent i sotavent, llevat de dimecres, dia de la regata llarga, i diumenge, darrer dia de regates i durant el qual només se'n disputarà una. Després de la prova dominical, el rei procedirà a l'entrega de trofeus dels tres guanyadors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris