muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

104 vaixells navegaran a Palma

La competició durà a la badia una flota que representa setze països

Una flota integrada per 104 vaixells de 16 països competirà en la 23a edició de la Copa del Rei Agua Brava de Vela, que es disputarà a la badia de Palma entre els dies 31 de juliol i 8 d'agost, segons confirmaren ahir mateix els organitzadors en la presentació oficial de la prova.

Una de les principals novetats de la prestigiosa regata és l'IMS 670, una nova classe de creació recent en la qual els vaixells de sèrie lluitaran pel títol de la Copa del Rei, com una categoria més. Així, els Dehler, Dufour, Beneteau, Jeanneau, Elan, Bavaria, Comet o X- Yachts competiran amb totes les opcions de guanyar en una categoria com la 670, que té molt de futur.

Es preveu una gran rivalitat en les classes tradicionals, amb vaixells acabats d'avarar i amb altres que inauguraran importants novetats tecnològiques. També destaca la incorporació de Joan Vila, considerat un dels millors navegants del món, a l'equip de regates TAU Cerámica-UBS, el qual ja inclou sis tripulants que han participat en la prestigiosa Copa Amèrica.

Vila és considerat un dels millors regatistes de tots els temps, ha participat en els tres desafiaments espanyols de la Copa Amèrica i n'ha guanyat la darrera edició amb l'equip suís Alinghi, en el qual exercia les funcions de cap de navegació en l'equip de terra, coordinador d'electrònica i navegant del segon vaixell. En aquests moments treballa amb l'equip Alinghi en la defensa de la Copa Amèrica que es disputarà a València l'any 2007.

Vencedor de la volta al món Volvo Ocean Race a bord deTeam Illbruck en l'edició 2001-2002, el barceloní ha participat en la regata transoceànica Whitbread en quatre ocasions i en nombroses regates estatals i internacionals i va ser navegant deBES durant la darrera temporada. L'espectacle de vela comença per tant aquest cap de setmana i convertirà, com sempre, Palma en la capital social i esportiva de l'estiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris