algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

«Tenir un títol olímpic és un somni»

La nedadora Roser Vives sap que no serà fàcil arribar a la final dels Jocs Olímpics


La nedadora mallorquina de vint anys Roser Vives acaba de proclamar-se campiona d'Espanya dels 200 metres papallona i ja prepara el seu pròxim assalt a l'èxit: els Jocs Olímpics d'Atenes. Quasi sense temps per celebrar el seu triomf estatal, continua treballant fort per arribar al cent per cent a la cita olímpica.

-Quan falta menys d'un mes perquè comencin els jocs, com duis la preparació?

-Ho duc bé perquè fa tot un any que em prepar per a aquesta fita. Ara no estic al cent per cent, però tot està anant com estava previst, així que si no hi ha un contratemps arribaré a la cita olímpica en les millors condicions possibles.

-Després d'arribar a la final del Mundial ara fa un any, el vostre objectiu per a les Olimpíades és classificar-se per a la final?

-No acostum a posar-me un objectiu de classificació, perquè és un fet que no només depèn de mi, sinó que tambè depèn del que facin les altres nedadores, i jo no sé com estan elles, però sí que sé com estic jo. A més, un mundial és diferent d'unes olimpíades, perquè per als jocs la gent s'ho agafa molt més seriosament i es preparen a consciència, perquè en unes olimpíades la natació és un dels esports més importants.

-Doncs el vostre objectiu quin és?
-El meu objectiu és baixar la meva marca, que ara es troba a 2:10:14. La vull baixar a 2:09. Després, depenent del que facin les altres, veurem fins on puc arribar jo.

-Però sí que deveu haver pensat algun cop a arribar a la final?

-És clar que sí. Que no t'ho marquis com a objectiu no fa que no vulguis aconseguir-ho. Evidentment que vull estar a la final i tenir un títol olímpic, però sé que no serà gens fàcil, però jo vaig allà a no posar res fàcil a les rivals, fer un bon paper i gaudir, que això també és molt important.

-Les rivals són les mateixes que al Mundial de l'any passat?

-En general sí que són les mateixes, però s'hi afegeixen les japoneses, que no estigueren al Mundial perquè els seus cicles de preparació són de quatre anys, ja que tan sols es preparen per als Jocs Olímpics i segur que tindran alguna cosa a dir.

-Us deu fer ganes anar a Atenes.
-Clar que sí. És el somni de tota la vida i a la fi ho he aconseguit. Diuen que anar a les Olimpíades és un fet que no s'oblida mai i que és genial i fantàstic, però jo ara intent no pensar molt en això i centrar-me a treballar. Una vegada que hagi disputat la meva prova, ja gaudiré del moment. De tota manera, esper que no siguin les meves úniques olimpíades.

-Com esperau que siguin els Jocs?
-A nivell de competició no tenen res gaire diferent que un mundial. Allò especial deu ser tot el que envolta la competició. Viure a la vila olímpica amb tota classe de gent i de cultures deu ser impressionant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris