nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Regata Breitling - Illes Balears La millor Breitling de tots els temps

Trenta-un velers provinents d'onze nacionalitats participen a la prestigiosa regata


La Regata Breitling Illes Balears més internacional ja ha alçat les veles. Trenta-una embarcacions provinents d'onze països diferents prenen part avui a la primera jornada de competició que se celebrarà al incomparable camp de regates de la Badia de Palma i que té com a seu oficial el Port de Portals. Els velers estan dividits entre les categories IMS 500 i IMS 600, però tots ells lluitaran sense distinció per fer-se amb la preciada gorra d'or i argent que és el trofeu que aconsegueix el millor vaixell de la regata.

Aquest any, la ja consolidada regata es troba en la seua desena edició, i per celebrar-ho introdueix un nou premi a la Fidelitat. No totes les embarcacions poden fer-se amb aquesta nova condecoració. Sols lluiten per aquest nou trofeu aquells armadors que hagin disputat almenys set de les deu regates que s'han celebrat. El millor d'aquests armadors en aquesta edició obtindrà el Premi de Fidelitat, que és un quadre del prestigiospintor mallorquí Xam, que fou presentat per Moserrat América, amiga del pintor.

La presentació de la regata es va celebrar ahir i va ser encapçalada per Javier Pomar, president de Cronomar, empressa que distribueix els rellotges Breitling per Espanya i que s'encarrega de l'organització de la competició. Pomar es mostra orgullós d'haver arribat a consolidar una regata de gran prestigi «on hi participen les millors embarcacions del món a la categoria IMS».

Pomar va estar acompanyat a la presentació per Isidro Cañellas, tinent de batle de Calvià, per Xavier Mas, Regidor d'esport de Calvià, Javier Casas i Maria Antònia Salvà, de la Conselleria de Turisme i d'Esports respectivamen. Isidro Cañellas prengué la paraula per agrair a Breitling la confiança depositada en Calvià i en Port de Portals un any més i destacà «la importància que té per Calvià acollir una regata d'aquest nivell».

La competició, que concluorà el proper diumenge, consta d'un màxim de sis proves dels tipus barlovent i sotavent i es preveu que se'n disputin dues per dia. Pel que fa a les embarcacions no hi ha un clar favorit a la victòria. El Bribon, patronejat pel rei Joan Carles i campió de la darrera edició, no tendrà fàcil revalidar el títol.

E Bribon a la badia es trobarà amb velers que també tenen opcions a la victòria final. És el cas de l'Azur de Puig de la infanta Cristina, ECAM patronejat per Fernando León i eTau Cerámica - UBS de Luis Doreste. Tots ells presenten noves embarcacions per aquesta temporada.

Però no s'han de menysprear aquells que competiran amb les mateixes embarcacions que la temporada passada, com són els casos deCaixa Galicia, eCodorniu o eBalearia. A la categoria IMS 600 s'ha de tenir atenció especial a nou Siemens de Pedro Carbonell, aZurich, de Jordi Calafat i també a clàssics com eTelefonica Movistar o l'Ono i l'Aifos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris