algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Ja hi ha candidats a la segona ampliació

Empresaris del món de la construcció estudien entrar a formar part de l'accionariat vermellenc


El Reial Mallorca afronta la seva segona ampliació de capital amb la idea de no deixar entrar cap inversor de fora de l'Illa quan encara no s'ha complert un any del dia en què el club va presentar en societat el seu nou Consell d'Administració format bàsicament per empresaris mallorquins.

En un principi, i després que ja s'hagin produït les primeres reunions, està previst que un grup d'empresaris del sector de la promoció i de la construcció, entre els quals hi destaca Llabrés Feliu, entrin a participar en l'accionariat del Reial Mallorca. Igualment, d'altres accionistes com ara Miquel Vaquer, Francesca March i Miquel Dalmau ja han anunciat la seva intenció de doblar el seu nombre d'accions i passar així a controlar un 7,4 per cent cadascun.

I és que després que Bartomeu Cursach hagi decidit ja de manera definitiva posar a la venda el seu percentatge d'accions -valorades en sis milions d'euros-, des del si del club han engegat les màquines a ple rendiment perquè la incertesa no repercuteixi en els projecte esportiu ni, a més, es comenci a rumorejar la possible entrada d'empresaris de fora de l'illa.

El mateix Mateu Alemany es mostrava ahir optimista i tranquil envers el desenllaç d'aquesta nova ampliació de capital, però advertia que «serà un procés molt lent perquè ningú té al calaix de casa seva sis milions d'euros per invertir». No obstant això, el màxim mandatari mallorquinista reconeixia que «sis milions són molts de doblers per reunir-los, així que haurem d'esperar».

Era el dia 12 d'agost quan Bartomeu Cursach era presentat com a màxim accionista del Reial Mallorca i la seva filla Sònia es convertia en la vicepresidenta. Era un dia feliç per als aficionats més romàntics del club vermellenc, ja que «el Mallorca torna a ser dels mallorquins».

No obstant això, el somni ha durat menys d'un any i el Grup Zeta, amb Asensio Mosbah com a cap vissible, ha tornat a convertir-se ara en el màxim accionista del club amb un vint per cent del total de les accions. La intenció dels actuals consellers mallorquins és doblar la seva partipació respectiva per tal de fer-se càrrec ells mateixos de les accions de Cursach sense necessitat de deixar-li entrar cap nou inversor de fora de l'Illa.

Així, el màxim accionista per darrere del Grup Zeta seria Vicenç Grande, qui actualment suma un 8,7 per cent de les accions entre les seves i les del seu fill i per tant passaria a tenir-ne un 17,4 per cent. El seguirien, de dur-se a terme finalment aquesta estratègia, Miquel Dalmau, Francesca March, Ignaci Esteve i Miquel Vaquer, els quals passarn a controlar-ne un 7,4 per cent en cas de doblar la seva participació.

Sigui com sigui, emperò, cap dels accionistes controlarà més d'un vint per cent de les accions del club, per la qual cosa el Grup Zeta es tornarà a erigir en el màxim accionista del Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris