algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Cursach tanca un cicle en el Reial Mallorca

L'empresari mallorquí salvà econòmicament el club, s'erigí com a màxim accionista i ara, s'acomiada


Bartomeu Cursach va entrar en l'òrbita vermellenca el novembre de 2002, quan l'empresari pagà la fitxa de la plantilla de la temporada 2001/2002. Gràcies a aquest préstec de 1.600 milions de pessetes, el Reial Mallorca entregà a la plantilla pagarès per abonar la fitxa de la temporada anterior, però s'apropava el primer de setembre i el club no aconseguia el finançament necessari per afrontar la multimilionària despesa que suposaven els sous dels futbolistes. Aleshores, Mateu Alemany preguntà a Bartomeu Cursach, i aquest li respongué la cridada d'auxili deixant a la Societat Esportiva un total de 1.600 milions de pessetes.

L'empresari mallorquí declarà en aquella data, «el préstec ha estat possible perquè Alemany és amic meu, crec que no he corregut cap risc amb el préstec fet al club». Cursach també afegia que «el component que em dóna seguretat és la presència d'Alemany. Si no hi fos, mai hauria fet un crèdit a un club».

Quan encara no s'ha complert un any de l'ampliació de capital, en la que Bartomeu Cursach s'erigí com a màxim accionista, l'empresari ja ha posat a la venda el seu paquet d'accions. Va ser el 18 d'agost de 2003 el Reial Mallorca tancà l'ampliació de capital. En una llarga reunió a l'estadi de Son Moix, on s'hi aplegaren Mateu Alemany, l'assessor Ramon Rosselló, l'advocat Joan Buades, s'informà als accionistes dels detalls de l'operació, en la qual Cursach passava a tenir la majoria accionarial i la gestió del club seguiria en mans d'Alemany. I així ha estat durant dotze mesos, tot i pel camí ja han sorgit entrebancs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris