algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

Cursach surt del Mallorca

El màxim accionista del Mallorca ja prepara la seva sortida del club vermellenc, que concretarà en els pròxims dies

98694

Bartomeu Cursach.


L'etapa de Bartomeu Cursach al davant del Reial Mallorca s'ha acabat. Tal com va anunciar ahir Diari de Balears l'empresari d'oci i restauració ha decidit posar punt i final al seu cicle com a màxim accionista del club vermellenc, que ha durat menys d'un any.

Cursach, que ha controlat fins ara un 40 per cent de les accions del club, valorades en uns sis milions d'euros, ha «col·locat» ja una bona part de les seves participacions entre els membres del Consell d'Administració, que augmentaran així la seva quota de poder. Una altra part del paquet accionarial, estimat en uns dos milions d'euros, podria obrir-se a nous accionistes.

En l'actualitat, l'empresari era l'accionista majoritari de la institució vermellenca gràcies al seu 20'88% de participacions, que se sumaven al 10'44% de Mateu Palmer, i un altre tant de Joan Tolo Seguí, ambdós homes de la seva confiança.

Cap d'ells, inclosa Sonia Cursach, vicepresidenta del club, acudí dilluns passat al Consell d'Administració on mateu Alemany va donar compte de la situació creada. En qualsevol cas, a dia d'avui no s'ha signat encara cap contracte de compra-venda d'accions, i els contactes perquè fructifiquin començaran avui mateix.

Bartomeu Cursach posa fi d'aquesta forma a un efímer pas per l'entitat vermellenca, on s'ha implicat sempre al màxim en el dia a dia de l'equip. Durant tota la temporada, el màxim accionista acostumava a ser present en molts entrenaments, i sempre que les seves obligacions professionals no li ho impedien, acompanyava l'expedició vermellenca en els seus partits de fora de casa.

Pressió
Malgrat aquesta gran implicació, «Tolo» Cursach mai no es va fer enrere en la seva decisió d'abandonar el club tan aviat com trobés comprador, anunciada en el Consell d'Administració en el mes d'octubre, només dos mesos després d'haver entrat en el club. La pressió mediàtica a la qual es veia sotmès tant l'empresari com la seva família va provocar el desig de Cursach de deixar-ho, però mai no s'havia arribat a concretar.

Ara, amb la temporada ja acabada i amb temps encara per no crear una situació d'ingovernabilitat com la de l'any passat, el màxim accionista decideix deixar de ser-ho, tot i que potser hagi pesat més les seves deteriorades relacions amb Mateu Alemany que no pas els motius exposats en el seu dia; el cert és que Bartomeu Cursach es desvincularà del seu estimat club de manera imminent. President i propietari tenien diferents criteris entorn a la confecció de la plantilla, i això ha anat tacant la seva relació, que sempre havia estat de gran amistat.

En qualsevol cas, des del club mallorquinista es té molt clar que s'ha de transmetre una imatge d'unitat. Bartomeu Cursach va rescatar el Mallorca amb els seus doblers en un moment molt delicat per a l'entitat, i això no ho oblida Alemany, que només té paraules d'agraïment per a l'empresari.

A partir d'ara és el moment de passar a l'acció i concretar la venda de les seves accions el més aviat posible.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris