muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

L'afició engrandeix més la ronda francesa

Ben pocs seguidors mallorquins donaren suport a l'equip Illes Balears en el seu pas pels Pirineus


El Tour de França va viure ahir una de les seves etapes més esperades i l'Illes Balears, tot i ser-ne un dels protagonistes, va quedar una mica sol en comparació amb altres equips com l'Euskaltel, que té una gran massa d'aficionats que l'esperonen durant el recorregut vestits amb la indumentària taronja que identifica la formació basca. Tanmateix, algunes pintades i pancartes animaven el corredor de l'Illes Balears Paco Mancebo, que va fer una bona etapa i acabà quart.

La pujada al Plateau de Beille va atreure milers de persones. Moltes havien passat la nit allà mateix i altres havien arribat a primera hora del matí per tenir un bon lloc a l'hora de contemplar l'ascens dels ciclistes. El gran gruix d'aficionats és lògicament de nacionalitat francesa, tot i que seguits ben de prop pels bascs, grans aficionats al ciclisme des que Miguel Indurain aconseguí el seu cinquè triomf consecutiu en el Tour. Els incondicionals provinents d'Euskadi desplegaren les ikurrinyes i animaren els seus corredors, el més aclamat dels quals va ser Iban Mayo.

La tretzena etapa d'aquesta edició de la ronda francesa ja havia estat qualificada de jornada «reina» a causa de la duresa dels seus ports, que integraven un recorregut de 205 quilòmetres, i els aficionats en gaudiren de valent. Lance Armstrong demostrà la seva superioritat i, mentre passava, la gent s'hi acostava per veure'l de prop i per esperonar-lo. El pentacampió del Tour demostrà que va camí del sisè triomf i d'entrar en la història amb la seva fortalesa en els ports més durs. I els seguidors del ciclisme agraeixen aquestes proeses.

A Plateau de Beille s'hi pogué veure un campió i una afició fervent i amant de l'esport. Milers i milers de persones omplien les voreres de la carretera per veure els herois. Per primer pic, un equip balear participa en aquesta festa i, tot i que la seva comitiva no sigui gaire nombrosa, els seguidors es feren sentir al seu pas. En pròximes edicions, els crits tal vegada seran de victòria o simplement del goig viure la màgia del ciclisme en primera línia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris