nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Pep Toni, el mallorquí del Tour

Així és un dia de feina per al massatgista illenc de l'Illes Balears

Des que va començar el Tour de França, a les nostres pàgines podeu llegir cada dia el comentari de Pep Toni Escandell. Pep Toni és el massatgista balear del Team Illes Balears, l'únic representant illenc en l'actual edició de la ronda francesa.

Un dia de Pep Toni acostuma a començar devers les 7.30, quan sona el despertador. Després d'una ràpida dutxa, el nostre protagonista es trasllada al camió de l'equip, on prepara el mateial del dia: mallots, entrepans, avituallament, maletes, i tot un seguit de detalls que suposa moure cada dia un eequip tècnic i humà de 9 vehicles i 23 persones.

Després de berenar, Pep Toni parteix amb el seu company de feina Iñaki en direcció al punt d'avituallament, on seran els encarregats de proportcionar als ciclistes les bosses que els ajudin a mantenir les seves forces. Dintre hi ha pastelets, glucosa, sals minerals, bossins de fruita, petits entrepans de pernil i formatge i te calent si el dia no acompanya. Pep Toni informa per ràdio el cotxe de l'equip de la seva ubicació exacta, per tal que els corredors sàpiguen per on han de passar per recollir la seva bossa.

Quan tothom ja té el seu menjar, Pep Toni i Iñaki agafen el cotxe i es desplacen ràpidament cap a la línia d'arribada per una carretera alternativa a la de la cursa. Una vegada allà, és el moment de preparar tot el material per quan arribin els ciclistes: roba d'abric, beguda isotònica i el primer massatge recuperador. Després, ja amb més calma, Pep Toni fa un massatge de mitja hora a dos ciclistes (hi ha quatre massatgistes a l'equip). Quan ha acabat, posa tres o quatre rentadores i en acabar se'n va a l'autobús de l'equip.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris